ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Γαλάζια σφαγή στην Α' Αθηνών


Πραγματική «σφαγή» διεξάγεται για μια θέση στη Βουλή στην Α΄ Αθηνών μεταξύ των «γαλάζιων» υποψηφίων. Η ΝΔ θα εκλέξει πέντε βουλευτές εφόσον βγει πρώτο κόμμα και τρεις ή –πιθανότερο- τέσσερις εάν χάσει τις εκλογές.
Η Α΄ Αθηνών ήταν ούτως ή άλλως μια και πριν πολύ δύσκολη περιφέρεια για τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ, τώρα καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη καθώς κατεβαίνουν εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (φέρεται να ελπίζει ακόμα σε μια θέση στο Επικρατείας, οι πιθανότητες είναι ωστόσο ελάχιστες) και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Έτσι στη συγκεκριμένη περιφέρεια κατεβαίνουν ως υποψήφιοι, μεταξύ άλλων τέσσερα μέλη της κυβέρνησης (Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Άγγελος Συρίγος και Θάνος Πλεύρης), ένας πρώην Επίτροπος και επί σειρά ετών Δήμαρχος της πόλης (Δημήτρης Αβραμόπουλος), μια πρώην υπουργός με πολλές δυνατότητες και φιλοδοξίες (Όλγα Κεφαλογιάννη), ο αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην υπουργός και επίσης Δήμαρχος επί σειρά ετών Νικήτας Κακλαμάνης, μια νέα υποψήφιος που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ (Άννα Ροκοφύλλου) και άλλοι.

Με δεδομένο ότι, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις που όλοι οι υποψήφιοι γνωρίζουν) Βασίλης Κικίλιας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Πιερρακάκης (αλλά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που ακόμα δεν προσμετράται σε όλες τις μετρήσεις αφού δεν θεωρούνταν πιθανή η κάθοδός του στην Α΄Αθηνών) θεωρείται βέβαιον ότι θα εκλεγούν. Συνεπώς, οι υπόλοιποι θα δώσουν μάχη για τη μια έδρα.

ΥΓ1: Ενδιαφέρον σχετικά με το εσωκομματικό …Χρηματιστήριο θα έχει και η πρωτιά στην Α΄ Αθηνών.

ΥΓ2: Κάνουν λάθος όσοι υποτιμούν την απήχηση του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως και όποιοι σπεύδουν να υποτιμήσουν τον Άγγελο Συρίγο.

ΥΓ3: Ευχές για περαστικά στον Κυριάκο Πιερρακάκη, μετά τη διπλή εγχείρηση για το ατύχημα που είχε. Θα χρειαστεί δυο μήνες πατερίτσες, αλλά προς το παρόν, πληροφορούμαστε, έχει μετατρέψει το σπίτι του (από προχθές που βγήκε) σε …υπουργικό γραφείο!

Βασίλης Σκουρής