ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Σταύρος Σαράφης: Πέθανε ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε το πρωί της Πέμπτης ο θρύλος του δικέφαλου του Βορρά, Σταύρος Σαράφης. Ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, ύστερα από εγκεφαλικό που είχε υποστεί και τις τελευταίες ημέρες είχε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.
Ο Σαράφης έδωσε μεγάλη μάχη και πάλεψε μέχρι τέλους, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του τελικά να λυγίσει, βυθίζοντας στο πένθος τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Σαράφης έγραψε ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς φόρεσε τη φανέλα της ομάδας απ’ το 1967 ως το 1981 και μέχρι και σήμερα παραμένει ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 136 τέρματα και τέταρτος σε συμμετοχές με 358, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδας.
Υπήρξε διεθνής με την Εθνική μας ομάδα, φορώντας την γαλανόλευκη 32 φορές και σκοράροντας επτά τέρματα. Μάλιστα είχε κατακτήσει και την τρίτη θέση σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με την εθνική των ενόπλων δυνάμεων το 1972.


Το ύστατο χαίρε της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του Ερασιτέχνη και των Βετεράνων:
«Ο ΠΑΟΚ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Σταύρου Σαράφη, θρηνώντας για την απώλεια του δικού του "Καίσαρα". Ο "Καίσαρας" των ελληνικών γηπέδων έπαιξε σε όλη την καριέρα του με την ασπρόμαυρη φανέλα, με την οποία κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα, πετυχαίνοντας αμέτρητα σημαντικά τέρματα. Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ αποχαιρετά τον Σταύρο Σαράφη, ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του Συλλόγου μας. "Αντίο μεγάλε Καίσαρα"».
«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΠΑΟΚ και οι φίλοι εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον χαμό του μεγάλου μας ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΡΑΦΗ. Τα λόγια είναι λίγα μπροστά στο μεγαλείο του... Καλό ταξίδι ΚΑΙΣΑΡΑ».