ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Μπροστά σε ολοκληρωτικό Βατερλό το «σύστημα Μητσοτάκη»


Σκάνδαλο υποκλοπών: Τρομάζει το Μαξίμου η στάση «γαλάζιων» βουλευτών

Σήμερα κατατίθενται στην Εξεταστική Επιτροπή τα πορίσματα των κομμάτων για το σκάνδαλο των υποκλοπών και αν η κυβέρνηση επιμείνει στο αφήγημα περί απορρήτου και συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, θα ξεσπάσει νέος κύκλος σύγκρουσης με την αντιπολίτευση. 
Το βασικό πρόβλημα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι βουλευτές της Ν.Δ., καθώς πολλοί από αυτούς έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς με κορυφαία την τοποθέτηση επί του θέματος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. 
Προβληματισμό στο μέγαρο Μαξίμου, επίσης, προκαλεί η σιωπή των περισσότερων υπουργών και βουλευτών του κόμματος καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθώς όλα αυτά μεταφράζονται ως σιωπή αποδοκιμασίας. 
Γι’ αυτό, άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα –και σε μια άπελπι προσπάθεια να διασωθούν τα προσχήματα– διέρρευσε στον Τύπο, εν είδει απειλής προς τα στελέχη της παράταξης, ότι ο Κ. Μητσοτάκης από την αρχή της αποκάλυψης του σκανδάλου συντάσσει με μεγάλη σχολαστικότητα κατάλογο με αυτούς που τον στηρίζουν, διαφωνούν ή είναι εξαφανισμένοι από την υπόθεση και αποφεύγουν να πάρουν θέση, με αποτέλεσμα δίπλα στη γενική λίστα να υπάρχει και η «μαύρη λίστα» υπουργών και βουλευτών. - από ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή στην ΕφΣυν