ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Aπολύθηκε από το «Βήμα»


Την απόλυσή του από την εφημερίδα «Το Βήμα», όπου εργαζόταν ως διπλωματικός συντάκτης, ανακοίνωσε σε δημόσια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Μίχος, γιος του 53χρονου, Ηλία Μίχου, ο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.
Συγκεκριμένα ο Π. Μίχος έγραψε στο fb:
"Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;
Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας «Το Βήμα» με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου.
Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος». Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό!
Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη «σκοτώνοντας», απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη".


Ο δημοσιογράφος Γιάννης Αλμπάνης σχολιάζει σχετικά στο fb:
"Σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μίχος, γράφει ότι απολύθηκε από το Βήμα γιατί είναι γιος του καθάρματος που κατηγορείται ότι βίαζε τη 12χρονη στον Κολωνό. Ο Μίχος δούλευε τα δύο τελευταία χρόνια ως διπλωματικός συντάκτης στο Βήμα.
Ελπίζω να μην ισχύει η ανάρτηση. Γιατί αν ισχύει, θα έχουμε κατέβει ένα ακόμα σκαλί στην κλίμακα της βαρβαρότητας. Καμιά πολιτισμένη κοινωνία δεν γίνεται να αποδέχεται την οικογενειακή ευθύνη, η οποία είναι η χειρότερη εκδοχή της συλλογικής ευθύνης. Στις πολιτισμένες κονωνίες οι άνθρωποι είναι υπόλογοι για όσα πράτουν οι ίδιοι. Όχι για τις πράξεις των συγγενών, των φίλων, των γειτόνων τους. Είναι αδιανόητο να χάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος για ένα έγκλημα που διέπραξε ο πατέρας του -μάλλον, για ένα έγκλημα που κατηγορείται ότι διέπραξε. Είναι αδιανότητο και σοκαριστικό.
Ειλικρινά ελπίζω να διαψευστεί η ανάρτηση. Αν επιβεβαιωθεί όμως, απαιτείται η αντίδραση όχι μόνο της ΕΣΗΕΑ, αλλά κάθε πολίτη που δεν θέλει η κοινωνία μας να βυθιστεί στο βόρβορο της συλλογικής ευθύνης".