ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Στο όνομα της δήθεν “ερευνητικής” δημοσιογραφίας...


Η προκλητική και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση και η έλλειψη σεβασμού στην αντιμετώπιση ενός τραγικού κοινωνικού φαινομένου, που δυστυχώς αφορά ανήλικα παιδιά, στο όνομα της δήθεν “ερευνητικής” δημοσιογραφίας, επιβάλλει εγρήγορση και άμεση δραστική παρέμβαση.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με αποτροπιασμό και οργή το διασυρμό που συντελείται από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συμφωνεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων περιπτώσεων.
Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οφείλουν να εναρμονίζονται με τις αρχές της δεοντολογίας του κλάδου και να απέχουν από κάθε μορφής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά ανηλίκους.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταδικάζει ανεπιφύλακτα την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και ζητά σοβαρότητα, ευθύνη και αυξημένη προσοχή από όλους τους συναδέλφους.