ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κ. Πλεύρη στη δίκη της Χ.Α.


Προκαταρκτική εξέταση για να εξεταστεί αν τελέστηκαν πράξεις που παραβιάζουν τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδια για ρατσιστικά εγκλήματα, Μαρία Καραμανώλη.
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης εκπροσωπεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως συνήγορος τον Ιωάννη Λαγό. Ο Ιωάννης Λαγός, ευρωβουλευτής, έχει καταδικαστεί όπως και τα λοιπά πρώην πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προέβη σε ναζιστικό χαιρετισμό, την περασμένη εβδομάδα, μέσα στο δικαστήριο, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου, όπου η μητέρα του Παύλου Φύσσα εξεταζόταν από την υπεράσπιση κατηγορουμένων, χαιρέτισε ναζιστικά σε μία αντιπάραθεση που είχε με την μητέρα του μουσικού, η οποία του είπε πως αν βρισκόμασταν στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.
Αναμένεται να κληθούν με την ιδιότητα των μαρτύρων τόσο οι δικηγόροι που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα εκείνη την ημέρα, αλλά ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα.