ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη


Το 9o Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στον κόσμο, στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. 
Ένας συνδυασμός εξελίξεων, περιστατικών εις βάρος δημοσιογράφων και ΜΜΕ, φαινόμενα μονοπωλιακής συγκέντρωσης στο χώρο της ενημέρωσης, κυβερνητικών πράξεων και παραλείψεων και προσπαθειών φίμωσης της δημοσιογραφικής έρευνας ευθύνονται για τη θεσμικά πλέον διαπιστωμένη διολίσθηση της Ελλάδας σε μια από τις χαμηλότερες θέσεις διεθνώς ως προς την ελευθερία του Τύπου.

Το Συνέδριο καλεί τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις να συμμετάσχουν στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα για τις 9 Νοεμβρίου.

Παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά το εργατικό εισόδημα.

Όλο αυτό το μαχητικό ρεύμα θα εκφραστεί στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη και οι εργαζόμενοι στον Τύπο σαν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που ασφυκτιά και αγωνίζεται θα βρεθούμε την ίδια μέρα στο πλευρό τους.

Το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ αποφασίζει να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη, για να ενώσουμε φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας