ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ηράκλειο – Αναφορές για νεκρό και αγνοούμενους


Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές του Ηρακλείου εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα από το Ηράκλειο ενώ η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ο τραγικός απολογισμός είναι ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής στο παραθαλάσσιο θέρετρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε όταν ο άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες είχαμε κυρίως στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Η ένταση του καιρικού φαινομένου προκάλεσε έμφραγμα στην κίνηση ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης, λόγω έλλειψης ορατότητας.
Οι εικόνες που φθάνουν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι αποκαλυπτικά της καταστροφής. Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα στη Λυγαριά και άλλα ακινητοποιήθηκαν στον ΒΟΑΚ στο ρεύμα προς Ρέθυμνο.
Πλημμύρισε ο οικισμός Μαδέ δίπλα στην Αγία Πελαγία, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.
Σε εξέλιξη προσπάθεια της πυροσβεστικής με τη συνδρομή μηχανημάτων της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλο όγκος νερών στην Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά. Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό 'Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις. 000