ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Nέα έκθεση κόλαφος κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα


Τεράστιο σκάνδαλο παρακολούθησης και υποκλοπής δημοσιογράφων. Διώξεις δημοσιογράφων για τις αποκαλύψεις τους για το σκάνδαλο Novartis. Εκδικητικές αγωγές φίμωσης δημοσιογράφων με κυβερνητική ανοχή. Συνεχιζόμενη αστυνομική βία κατά εργαζομένων στα ΜΜΕ (φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι κ.α.). Κράτηση ξένων εκπροσώπων του Τύπου από τις Αρχές.
Αυτά είναι τα κομμάτια του απολυταρχικού παζλ, όπως αποτυπώνονται στην έκθεση του Media Freedom Rapid Response, συνθέτουν την αντίληψη του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του για την ελευθερία του Τύπου και τις πρακτικές εναντίον της.
Οπως αναφέρουν ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Νατάσα Γκαρά, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 
"Πρόκειται για μια ντροπιαστική καταγραφή των ημερών και των έργων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία καταδεικνύει το μένος απέναντι σε κάθε φωνή κριτικής εναντίον της.
Πρόκειται για ακόμη μια έκθεση κόλαφο η οποία δυστυχώς επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση της κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου και προμηνύει ακόμα χειρότερες επιδόσεις στο εγγύς μέλλον.
Πρόκειται για ένα πλήγμα στη Δημοκρατία και αποκλειστική ευθύνη για αυτό έχει ο Πρωθυπουργός των παρακολουθήσεων και των Λιστών, της αδιαφάνειας και της χειραγώγησης.
Η ανελευθερία και ο έλεγχος της ενημέρωσης βρίσκεται στο DNA της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γι’ αυτό και ο νέος προτεινόμενος νόμος δεν επιχειρεί να ρυθμίσει το μιντιακό πεδίο, αλλά να ελέγξει ακόμα περισσότερο τα ΜΜΕ.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ελεύθερα, ανεξάρτητα και αδέσμευτα ΜΜΕ και όχι από μηχανισμούς παρακολούθησης δημοσιογράφων και κυβερνητικής προπαγάνδας. Ο τόπος έχει ανάγκη να ανασάνει από τη ζοφερή, δυστοπική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από τον αντιδημοκρατικό, αντιθεσμικό κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".