ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Ο «πυγμάχος» Κώστας Καζάκος


Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε θεατράνθρωπος, δυναμική κινηματογραφική μορφή, άνθρωπος με πλατιά σκέψη και με ισχυρή πολιτική άποψη, ενταγμένος στο ΚΚΕ. Για τον αθλητισμό δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται, όσο άλλοι καλλιτέχνες, αλλά έχει αθλητικό παρελθόν. Τη 10ετία του '80 η ιστορική «Ομάδα» τού ΔΟΛ, που τότε κυκλοφορούσε σε μορφή περιοδικού με πολλές (αλλά όχι όλες) ιλουστρασιόν σελίδες, δημοσίευσε σειρά συνεντεύξεων με καλλιτέχνες που είχαν ασχοληθεί με τον αθλητισμό ή ήταν φίλαθλοι με εκφρασμένες τις συλλογικές προτιμήσεις τους, όπως λόχου χάρη ο Γιάννης Πάριος και ο Νίκος Κούρκουλος. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Καζάκος που αποκάλυψε ότι στα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με την πυγμαχία και αργότερα με την ελληνορωμαϊκή πάλη. Είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στον Διονύση Βραϊμάκη:
«Τότε το ποδόσφαιρο ήταν πάλι υπ' αριθμόν ένα άθλημα για τους νέους της εποχής και ιδιαίτερα στη γειτονιά μου, τον Βύρωνα, όπου οι αλάνες προσφέρονταν για μπάλα χωρίς τελειωμό. Όμως δεν ξέρω πώς, η παρέα μου και εγώ είχαμε λόξα με την πυγμαχία. Πήγαμε στον Εθνικό Αθηνών, μας έδωσαν κάποια σύνεργα και αρχίσαμε να δερνόμαστε επίσημα πια με προπονητή και κανονισμούς. Το μποξ μου άρεσε. Ασκούσε πάνω μου μία γοητεία. Όμως όπως κατάλαβα αργότερα ήταν βαριά η καλογερική. Μία δυνατή γροθιά, πιο δυνατή από όσο μπορούσα να φανταστώ, μου ’σπασε το κοκαλάκι της μύτης. ‘‘Για στάσου Κώστα, εδώ τα πράγματα αρχίζουν και αγριεύουν. Εσύ δεν κάνεις για ήρωας’’ είπα και αποφάσισα να διακόψω την πυγμαχία και να ασχοληθώ με την ελληνορωμαϊκή πάλη, πάντα με τη φανέλα του Εθνικού Αθηνών που ήταν ο δύσμοιρος τόσο συγκαταβατικός στις αλλαγές των αθλητικών μας προτιμήσεων. Ασχολήθηκα με την ελληνορωμαϊκή πάλη για κάμποσα χρόνια χωρίς βέβαια να κάνω καμιά σπουδαία καριέρα. Καταλαβαίνεις, νεανικές τρέλες και ανησυχίες. Αργότερα πήρα το δρόμο του θεάτρου και έπαψα να βασανίζω τον αθλητισμό με την παρουσία μου».
Σε εκείνη τη συνέντευξη είχε αναφέρει ότι τον ενδιέφερε ως φίλαθλο το ποδόσφαιρο, παρακολουθούσε αγώνες, είχε προτίμηση στον Παναθηναϊκό, αλλά χωρίς να είναι «βαμμένος». οπαδός.

- από το Harddog