ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Καπάκος: Η «λογοκρισία», ο «χρήσιμος ηλίθιος» και η τσαλαπάτηση της λογικής


Aπό τον Σταύρο Καπάκο, Γενικό Γραμματέα ΔΣ ΕΣΗΕΑ και επικεφαλής της «Συσπείρωσης» λάβαμε και  δημοσιεύουμε:
"Η «λογοκρισία», ο «χρήσιμος ηλίθιος», και η τσαλαπάτηση της λογικής
Μαθαίνω οτι πρώην γενικός γραμματέας εγκαλεί εμένα και την παράταξη «Συσπείρωση δημοσιογράφων», με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, επειδή λέει κάποιος κουφόπουλος τσαλαπατώντας κάθε ίχνος λογικής, χαρακτηρίζει «επιτροπή λογοκρισίας Μητσοτάκη» την Επιτροπή Δεοντολογίας, που λειτουργεί δύο χρόνια τώρα και με τον νεο σ/ν αλλάζει μερικώς η σύνθεσή της.
Οποία ανακάλυψη του κυρίου, που λειτουργεί ως «χρήσιμος ηλίθιος» γνωστού για την αμετροέπεια του συνδικαλιστή της ΕΣΗΕΑ, που συγγράφει τις «τυπολογίες», ακολουθώντας την τακτική παραπληροφόρησης, κοινώς «μέθοδος σακούλα», όπως λέμε στην δημοσιογραφική γλώσσα. Ας ρωτήσει ο πρώην γραμματέας πως αποκαλεί και τον ίδιο, όπως και το ΕΚΟΜΕ, ο σε αποδρομή συνδικαλιστής, και μόνο απο αυτό θα καταλάβει την γκάφα του. Αλλά για να μάθεις πρέπει, μερικές φορές, να εκτεθείς. Μαθαίνεις αρκεί να μη σε φάνε οι κότες μαζί με τα πίτουρα...
Ενημερώνω τον πρώην γενικό γραμματέα οτι δεν ήμουν, δεν είμαι ούτε θα γίνω κομματόσκυλο για να κραδαίνει εναντίον μου την τακτική τύπου Τσεκά. Εκεί που περνούν αυτά...
Ενημερώνω ακόμη τον πρώην γραμματέα οτι η δική μου Αριστερά σεβόταν πάντα την αυτονομία των μαζικών χώρων καθώς και την αυτονομία της ενημέρωσης απο κάθε εξουσία μηδέ της δικής του εξαιρουμένης. Αυτά για τα βασικά...
Ενημερώνω ακόμη τον πρώην γενικό γραμματέα να κρατά χαμηλά τον τόνο της φωνής του γιατί δεν είμαστε «ίσιοι και όμοιοι».
 Ο καθένας έχει την μικρή του ιστορία στα κοινά, άλλος ως συνεργάτης υπουργού κι άλλος ως σκληρά εργαζόμενος δημοσιογράφος, που υπηρέτησε και υπηρετεί την αξιοπιστία της ενημέρωσης πάνω απο 35 χρόνια. 
Ευπρόσδεκτες, οι υποδείξεις, αρκεί να έχουν έρμα...
Πάνω απο όλα όμως ενημερώνω τον πρώην γραμματέα, να μην θορυβεί ασκόπως, διότι η δική του ρύθμιση για τη στήριξη του τύπου προέβλεπε μεν εφαρμογή των αρχών δεοντολογίας αλλά την απόφαση για αυτό την έπαιρνε αποκλειστικά ο υπουργός! 
Ενώ μετά την παρέμβαση των Ενώσεων Συντακτών, εδώ έναν χρόνο η επιτροπή δεοντολογίας, που αναγκάστηκε να θεσπίσει η κυβέρνηση, και επαναλαμβάνω ήδη λειτουργεί, μετά την θλιβερή εμπειρία της λίστας Πέτσα, αποτελείται απο δημοσιογράφους και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και των πανεπιστημιακών σχολών. Υποθέτω οτι κατανοεί τη διαφορά.

Μήπως, ρωταω αφελώς, έμαθε ο πρώην γραμματέας πόσες εφημερίδες λογόκρινε η επιτροπή; Καμία φυσικά. Όλες χρηματοδοτήθηκαν κανονικά με αρκετά εκατομμύρια, ανάμεσά τους η Αυγή, το Ντοκουμέντο, η Εφημεριδα των Συντακτων, η Εποχή, το «Κόκκινο» καλή ώρα απο το οποίο ζητεί να κηρύξει «επανάσταση» ο πρώην γραμματέας! Αστεία πράγματα για ευτελείς, σε αποδρομή συνδικαλιστές, που ενώ τσαλαπατούν την λογική, καταφέρνουν να ξεγελούν αφελείς πρώην γενικούς γραμματείς και να τους μετατρέπουν σαν τα σκυλάκια του Παυλόφ, σε «χρήσιμους ηλίθιους», ενόψει του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ και της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ.
Κρίμα, κρίμα, κρίμα...

ΥΓ. Η ζωή μου έμαθε οτι μόνο τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούνται. Μου έμαθε όμως να βλέπω με κατανόηση και συμπάθεια όσους οδηγούνται απο τα πάθη τους και όχι απο τον ορθό λόγο.
Ας είναι λοιπόν. Καλή καρδιά «κύριε Παυλόφ»...

Σταύρος Καπάκος
Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Επικεφαλής της «Συσπείρωσης»"