ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Οι τερατολογίες Μητσοτάκη


Τέρας θα γεννηθεί αν σχηματιστεί κυβέρνηση με το σύστημα της απλής αναλογικής χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, είπε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Υποθέτει, αν και όχι με τη σιγουριά που έδειχνε στο παρελθόν, ότι το κόμμα του θα τερματίσει πρώτο.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:
  Γιατί θα είναι τέρας μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν τα υπόλοιπα κόμματα που θα είναι πλειοψηφία στη Βουλή στο επίπεδο των εδρών και πλειοψηφία στην κοινωνία σε επίπεδο ποσοστών;
Την απάντηση σ' αυτό το επιχείρημα μόνο στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του που τον συμβούλευσαν να την δώσει μπορεί κάποιος να την βρει. Δύσκολα έτσι κι αλλιώς με τη σύγχυση που τους έχει κυριεύσει.
Υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό που τρομάζει τον κ. Μητσοτάκη; Μαθηματικά ναι. Είναι δυνατόν οι κάλπες να δίνουν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ (αν βγει δεύτερος με μικρή διαφορά) να φτιάξει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΜεΡΑ25 (το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν το αφορά η υπόθεση). Αν συγκροτηθεί στη βάση προγραμματικής συμφωνίας θα είναι μια σταθερή κυβέρνηση.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών έχει ξεκινήσει. Το κόμμα που θεωρεί ότι η χώρα τού ανήκει, θέλει να κυβερνά με τη λογική «να είμαι πλειοψηφία στη Βουλή (μου είναι αδιάφορο αν είμαι μειοψηφία στην κοινωνία) για να κάνω ό,τι γουστάρω».
Ας αφήσει τις τερατολογίες ο κ. Μητσοτάκης. Εκτίθεται.

Tάσος Παππάς / ΕφΣυν