ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Είδα τα... νούμερα του Φοίβου Δεληβοριά


Τα «Νούμερα» είναι μία μουσική κωμωδία που θα αρχίσει να προβάλλεται από την Παρασκευή στην ΕΡΤ1 (και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 10 το βράδυ). Εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο που μεταδόθηκε χθες στο ERTFLIX; Δίχως αμφιβολία, θετικές. Και φέρει 100% την υπογραφή του Φοίβου Δεληβοριά ως ιδέα. Το σενάριο θέλει τον Φοίβο να αναβιώνει τη Μάντρα του Αττίκ, μία νέα Ταράτσα με άλλα λόγια. Θα έχει μυθοπλασία και σε κάθε επεισόδιο θα υπάρχουν διάφοροι guests ως καλεσμένοι στη Μάντρα. Στο δεύτερο επεισόδιο π.χ. θα δούμε τη Νατάσα Μποφίλιου. Αλλά και guest ηθοποιοί - στο πρώτο ήταν ο καταπληκτικός Γιάννης Μπέζος. To σενάριο υπογράφουν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σπύρος Κρίμπαλης, εξαιρετικοί και οι δύο από κάθε άποψη (ο Σπύρος ξέρει καντάρια τηλεόραση).

Εχω την αίσθηση πως η ΕΡΤ δεν έχει καταλάβει τι είναι τα «Νούμερα», δεν ξέρει πως να τα χειριστεί και να τα διαφημίσει και στο τέλος θα τα κάψει. Δεν ξέρει ότι είναι μία μουσική κωμωδία, άκρως σουρεαλιστική, που αφορά ένα συγκεκριμένο κοινό το οποίο, μάλιστα, δεν συνηθίζει να βλέπει τηλεόραση. Μία σειρά με ιδιαίτερες αναφορές, από τον Φώτη Σιώτα που εμφανίζεται ξαφνικά ως μουσικός του δρόμου έως τον Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο του Six Dogs που το παίζει μουσικός παραγωγός. Όλα αυτά δεν είναι για το ευρύ τηλεοπτικό κοινό που δεν τα γνωρίζει και δεν ενδιαφέρεται και να τα μάθει. Τα «Νούμερα» είναι ένα ειδικό προϊόν και, παρά τις κάποιες αδυναμίες του, αποτελεί asset για την ΕΡΤ. Ούτε «Μουσικό Κουτί» είναι όμως, ούτε και «Τα Καλύτερά μας Χρόνια».

Τηλεθέαση δεν θα κάνει, αλλά δεν έχει καμία μα καμία σημασία. Βέβαια είναι και πολύ τραγική η ημέρα που το προγραμμάτισαν, Παρασκευή βράδυ που όσοι δυνητικά θα έβλεπαν Φοίβο θα είναι έξω, εκτός σπιτιού. Από την άλλη, οι περισσότεροι (που ενδιαφέρονται) θα το βλέπουν στο ERTFLIX.
Στο πρώτο επεισόδιο συμμετέχει και ο Αντύπας σε ένα απίστευτα ευφυές σκηνικό. Εδώ να δείτε σουρεαλισμός.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / e-tetradio