ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Τι ήταν τελικά ο Ανδρουλάκης; Πράκτορας;


Το «Βατερλό» της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε 6,5 λεπτά

Άγριο σφυροκόπημα για την κυβέρνηση των «αρίστων» στο Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τα βέλη από όλες τις πτέρυγες της Ευρωβουλής, με εξαίρεση το ΕΛΚ, δηλαδή την ευρωπαϊκή οικογένεια της Ν.Δ., εισέπραξε χθες η κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά ο Έλληνας πρωθυπουργός για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Το ολιγόλεπτο βίντεο με αποσπάσματα από τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και επίκλησης του απορρήτου στη δυσώδη υπόθεση που διασύρει την χώρα μας εντός και εκτός συνόρων.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, στην οποία παρενέβη και ο άμεσα θιγόμενος Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν πολλοί οι ξένοι -πέρα απ' τους Έλληνες ευρωβουλευτές της ευρωομάδας της Αριστεράς- που σφυροκόπησαν τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου επιτέθηκαν στις τακτικές παρακολούθησης της κυβέρνησης και ρώτησαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τους λόγους παρακολούθησης του συναδέλφου τους με χαρακτηριστικό ερώτημα «Τι ήταν τελικά ο Ανδρουλάκης; Πράκτορας;» Επιπλέον τόνισαν ότι απαιτείται ευρωπαϊκή δράση για την προστασία των πολιτών από τις κυβερνήσεις των χωρών τους.

➤ Μιλώντας αρχικά ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, ως μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης (LIBE), αναρωτήθηκε «πως να χωρέσει ένα τέτοιο σκάνδαλο σε ένα λεπτό, χωράει όμως μόνο σε ένα όνομα: Μητσοτάκης».
Ανέφερε ότι παρακολουθώντας τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε εμμέσως και όλους όσους επικοινωνούσε ο κ. Ανδρουλάκης. Επιπλέον τόνισε ότι η έρευνα για το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών ξεκίνησε όχι γιατί έγιναν οι υποκλοπές αλλά γιατί διέρρευσαν.
➤ Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε ότι το Συμβούλιο και η Κομισιόν πρέπει να προχωρήσουν από τις διακηρύξεις στην πράξη. Παρότι ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη και τεκμηριωμένη, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε να απαντηθεί ξεκάθαρα αν οι κύριοι Ανδρουλάκης και Κουκάκης είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια. Ενώ τόνισε πως τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου ήταν άδεια από τους πολιτικούς φίλους του κ. Μητσοτάκη, και αυτό συνιστά απόδειξη πως ούτε και οι ίδιοι δεν μπορούν να τον υπερασπιστούν.
➤ Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Διερεύνησης Κατασκοπευτικού Λογισμικού (PEGA) επισήμανε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών επικοινωνούσε με τον κ. Ανδρουλάκη και επομένως ήταν όλοι οιονεί παρακολουθούμενοι.
- απο την ΕφΣυν