ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Διασπάθιση 2,3 εκατ. με απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μαξίμου


Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», σύμφωνα με το οποίο επιχειρήσεις ιδιοκτησίας της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Opinion Poll», έχουν αναλάβει με απευθείας αναθέσεις δημόσια έργα συνολικής αξίας 2,3 εκατ. ευρώ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll”, η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα» και πως υπάρχει τρίγωνο διαπλοκής που αποκαλύπτει τρόπο με τον οποίο επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», οι δραστηριότητες της ιδιοκτησίας της εταιρείας OpinionPoll, εκτός των δημοσκοπήσεων, περιλαμβάνουν:
• Αναλήψεις έργων από φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ύστερα από απευθείας ανάθεση.
• Αναλήψεις έργων ύστερα από διαγωνισμούς που κάθε άλλο παρά διαφανείς μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς όλες οι συμμετέχουσες εταιρείες ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη της OpinionPoll.
Και επισημαίνει ότι «τα κομβικά πρόσωπα της OpinionPoll να έχουν λάβει (ή να αναμένει να λάβουν) από την κυβέρνηση και γαλάζιους δημάρχους και περιφερειάρχες 2.252.043,96 ευρώ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:
"Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκ. απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μητσοτάκη
Οι αποκαλύψεις σήμερα της Αυγής για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και «κράτους Μητσοτάκη» είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων «Opinion Poll», η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα.
Ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της «Opinion Poll» κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.
Συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την «Opinion Poll» έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος:
- Δήμοι 1.120.357,96 €
- Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 €
- Περιφέρειες 167.706,93 €
Πρόκειται για ένα κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας".