ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Παραιτήθηκε από διπλωματικός σύμβουλος του Ανδρουλάκη ο καθηγητής Σέρμπος


Σε διαφορές για σειρά θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής φαίνεται να οφείλεται η παραίτηση του Σωτήρη Σέρμπου από τη θέση του συμβούλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η παραίτηση επισημοποιήθηκε την Παρασκευή, με την επιστολή που απέστειλε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Η επιλογή του Σωτήρη Σέρμπο από τον Νίκο Ανδρουλάκη (γνωρίζονταν από το Δημοκρίτειο, όπου σπούδαζαν και οι δυο τους σε διαφορετικές σχολές αλλά την ίδια περίπου περίοδο), δεν μπορούσε να έχει μέλλον. Ο Σωτήρης Σέρμπος, άλλωστε, όπως προμήνυε και το γεγονός ότι υπήρξε συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη –και μετά τις εκλογές του 2019 και του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών- είχε διαφορετικές απόψεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη σε ουκ ολίγα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ φέρεται να έχει αντιρρήσεις και για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, που αρνείται συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, ιδίως με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ενδιαφέρον εμφανίζει το ποιον θα επιλέξει τώρα για διπλωματικό σύμβουλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Β. Σκ. / ieidiseis