ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η κρυφή γοητεία του Κυριάκου Βελόπουλου


Επειδή πάνω απ’ τα Τέμπη, η Ελληνική Λύση θα πιάσει διψήφιο ποσοστό…

του Χρήστου Ξανθάκη 

Αλήθειες να λέμε παιδιά και να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας: Με απλή αναλογική, τις αυτοδυναμίες ξεχάστε τες! Αλλά και με ενισχυμένη, συν σαράντα έδρες, πάλι δεν βγαίνουν τα κουκιά.Ούτε καν με πενήντα έδρες δεν βγαίνουν, λέμε τώρα, αν μπει στον πειρασμό η κυβέρνηση και αλλάξει τον εκλογικό νόμο.
Οπότε, είτε θα πάμε σε τρίτες εκλογές που δεν τις σηκώνει η ελληνική οικονομία και δεν τις γουστάρουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας, είτε θα προκύψει συμμαχικό σχήμα.
Μόρφωμα κεντροαριστερό, ας πούμε, άπαξ και πάρει την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, πως διάολο το λένε, στη θέση του συνοδηγού.
Μόρφωμα κεντροδεξιό, ας πούμε, άπαξ και πάρει την πρωτιά η Νέα Δημοκρατία, με την Ελληνική Λύση αναγκαστικό συνοδοιπόρο, μιας και το χαρτί Ανδρουλάκη το ‘καψε η ΕΥΠ με τις χαριτωμένες πρωτοβουλίες της.
Μπρέηκ εδώ, για να ξανακαταθέσουμε τα βασικά:
Το έγραψα και την περασμένη Παρασκευή, υπάρχει θέμα στις δημοσκοπήσεις με τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και τις ηλικίες κάτων των 40 ετών.
«Δεν τους πιάνουμε», ομολογούν οι γκαλοπιτζήδες που σέβονται τους εαυτούς τους και το επάγγελμά τους, οπότε μην πολυπιστεύετε όσα ακούτε και βλέπετε και διαβάζετε για διαφορές, προτιμήσεις και κλίσεις. Ούτως ή άλλως ως τις εκλογές θα μεσολαβήσει ο χειμώνας της φριχτής παγωνιάς και της καταραμένης ακρίβειας και δεν νομίζω ότι το εκλογικό σώμα θα βγει με τις ίδιες ακριβώς προθέσεις να πιάσει το Μάη πίσω από το παραβάν.
Αλλά πες ότι κόβει πρώτη το νήμα η Νέα Δημοκρατία.
Αυτοδυναμία γιοκ, συνεργασία με ΠΑΣΟΚ γιοκ, με Βαρουφάκη και ΚΚΕ εδώ γελάμε, τι της μένει δηλαδή; Να χτυπήσει την πόρτα του Βελόπουλου, όχι για να ψωνίσει κηραλοιφές αλλά για να αποκτήσει πλειοψηφία.
Του Βελόπουλου, υπενθυμίζω, που την κοινοβουλευτική του ομάδα την έχει πιο ατσαλοδεμένη κι από κτίριο του Βωβού (βλέπε και την περίπτωση Κατερίνας Αλεξοπούλου), δεν ξεφεύγει ούτε καν υπαινιγμός, τι υπαινιγμός ούτε κιχ, από τα καϊνάρια του. Όχι σαν τους ΑΝΕΛ του δόλιου του Καμμένου, που γίνανε φύλλο και φτερό, όχι σαν εκείνο το Ποτάμι που κατασπαράχθηκε σαν λαγούδι, όχι σαν το ΜέΡΑ25 που αιμορράγησε κι αυτό στάλα τη στάλα. Συγγνώμη, αλλά στο μπουκάλι σαν το τζίνι τους έχει σφραγίσει τους δικούς του ο άλλος Κυριάκος, σαν στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα τους μπαστάκωσε στα έδρανα!
Και καλά, θα μου πείτε, δεν θα συνιστά δεξιά στροφή για την Νέα Δημοκρατία μια τέτοια συνεργασία, τη στιγμή που ο ορίτζιναλ Κυριάκος προσπαθεί να πουλήσει προοδευτικό, φιλελεύθερο, σχεδόν ακτιβιστικό προφίλ στις μάζες; Θα σας απαντήσω ότι 
  • πρώτον στην πολιτική όλα επιτρέπονται, 
  • δεύτερον το ΛΑΟΣ ήδη εκπροσωπείται με πρωτοκλασάτους υπουργούς στην κυβέρνηση και
  •  τρίτον ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε ο Μητσοτάκης στο κεντροαριστερό μέτωπο. 
Ούτε γάμο θα πάρει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ούτε γυναικοκτονία θα λάβουν τα θηλυκά, ούτε κρατικοποιήσεις θα προκύψουν λόγω ενεργειακής φτώχειας και μην το συζητάτε για παιδεία, υγεία και εργασιακά δικαιώματα (καλημέρα κύριε Χατζηδάκη, καφέ ήπιατε;), φωτιά θα πέσει να μας κάψει. Έχει ήδη συντελεστεί η δεξιά στροφή παλικάρια μου, αλλά το κρατάγανε πίσω απ’ τις κουίντες με τη βοήθεια των καναλιών και της πορείας προς ένα «πράσινο» μέλλον.
Τι πρόβλημα να έχει ο Βελόπουλος με όλα αυτά δηλαδή, τι ζόρι να τραβάει; Θα προστεθεί ολίγη παραπάνω πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια στην εξίσωση, θα τσιτωθούν το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, θα προσληφθούν μερικές χιλιάδες αστυνομικοί ακόμη (χώρια τα περιπολικά…), θα παίξει παπαδαριό κάργα μαζί με κραυγές (ίσως και κάτι παραπάνω…) για τις αμβλώσεις, μια χαρά χαρίτσα. Και το πάρτυ θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, διότι όπως λένε και στο Χάρβαρντ εκεί είναι το μπότομ λάιν:
Στην πορτοφόλα, στο μπερντέ, στο κασέρι!
Ε, δεν νομίζω ότι τα δύο κόμματα θα τα χαλάσουν στη μοιρασιά…

Υ.Γ.: Μην υποτιμάτε την εκλογική επιρροή του Βελόπουλου. Κάτω απ’ τα Τέμπη ψιλοσέρνεται, αλλά πάνω απ’ τα Τέμπη θα χτυπήσει διψήφιο ποσοστό. Όλοι οι πάλαι ποτέ Μακεδονομάχοι θα τον ψηφίσουν με τα δύο χέρια!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το Newpost.gr (28.9.2022)