ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τσίπρας: Ο πρώτος που δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις είναι ο Μητσοτάκης


«Διεκδικώ μια κυβέρνηση των νικητών, όχι των ηττημένων. Προϋπόθεση για την πολιτική αλλαγή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. Έτσι, θα έχει ηθική πολιτική νομιμοποίηση για να διαμορφώσει την επόμενη μέρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τις εκλογές και τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών, χαρακτηρίζοντας ως το σύστημα της απλής αναλογικής που θα εφαρμοστεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για μία μεγάλη αλλαγή.
«Η μόνη δυνατότητα να είναι ξανά πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης είναι να συνεργαστεί με τον κ. Βελόπουλο», πρόσθεσε στη συνέχεια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Η μεσαία τάξη που αισθάνθηκε δικαίως αδικημένη από τη διακυβέρνησή μας έκανε μια επιλογή του 2019. Τα βάρη όμως αντί να μειώνονται διογκώνεται», είπε για τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης, η οποία σύμφωνα με πολλούς θα κρίνει και το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.
Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Έχουμε έναν ενεργειακό πληθωρισμό που είναι πρώτος σε όλη την Ευρώπη. 7 στα 10 νοικοκυριά, σύμφωνα με έρευνες, αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και αγοράσουν βασικά προϊόντα. Η κυβέρνηση μεγέθυνε την κρίση».
Για την τουρκική προκλητικότητα, επισήμανε: «Να γνωρίζουν όλοι ότι απέναντι στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας, είμαστε όλοι ενωμένοι».
Για τις δημοσκοπήσεις είπε: «Δεν υπάρχει άλλη χώρα που κάνει τόσες δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Ο πρώτος που δεν τις πιστεύει είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Αν ισχύουν δεν θα έκανε εκλογές; Οι δημοσκοπήσεις κάνουν τη δουλειά τους και εμείς κάνουμε τη δική μας. Να βρούμε απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα».