ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόστιμο στο πρακτορείο Άργος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού


Πρόστιμο ύψους 41.111,11 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία «Άργος», που δραστηριοποιείται στη διανομή έντυπου τύπου, για μη συμμόρφωση σε προηγούμενες αποφάσεις που προέβλεπαν τη διατήρηση της παλιάς εμπορικής πολιτικής έναντι των εκδοτικών επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 746/2021 ομόφωνη απόφαση, διαπιστώθηκε εκ νέου η μη συμμόρφωση της «Άργος» διά της μονομερούς εφαρμογής της νέας εμπορικής πολιτικής κατά τη διανομή του έντυπου τύπου οκτώ εκδοτικών επιχειρήσεων ή ομίλων επιχειρήσεων χωρίς να έχει προηγηθεί η έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας υπόθεσης ή η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ τους.
Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προειδοποιεί την ΑΡΓΟΣ με πρόστιμο και χρηματική ποινή, αν με νέα απόφαση της Επιτροπής βεβαιωθεί η συνέχιση ή η επανάληψη της διαπιστωθείσας παράβασης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας υπόθεσης.