ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Από τα τηλεοπτικά πλατό, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο


O Κώστας Λασκαράτος θα διδάξει σε δύο προγράμματα e-learning του ΕΚΠΑ

Από τα τηλεοπτικά πλατό στα… έδρανα του Πανεπιστημίου. Από τον ερχόμενο Οκτώβρη ο παρουσιαστής της ΕΡΤ, Κώστας Λασκαράτος, θα διδάξει στα προγράμματα «Μουσειακός Τουρισμός» και «Δημοσιογραφία, Δημοσιογραφική Έρευνα και Social Media», του e-learning του ΕΚΠΑ.
Το πρώτο πρόγραμμα που θα διδάξει, καθώς είναι Αριστούχος Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, είναι ο «ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» και συνδέεται με το περιεχόμενο του πρώτου του βιβλίου «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.
Η θέση των μουσείων στην τουριστική προβολή της χώρας και η αξία της συμπερίληψης, ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας, οι στοχευμένες εκθέσεις και η επούλωση εθνικών πληγών, αλλά και η διπλωματία των μουσείων ως μοχλός ανάπτυξης του τουριστικού αποτυπώματος, αποτελούν ορισμένες μόνο από τις θεματικές των μαθημάτων. Ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Πολιτικής και Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Μαρία Κοντοχρήστου.


Το δεύτερο πρόγραμμα «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ SOCIAL MEDIA», του e-learning του ΕΚΠΑ, «ακουμπά» στην δημοσιογραφική εμπειρία του παρουσιαστή της ΕΡΤ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει καλύψει δημοσιογραφικά σειρά ελληνικών κυβερνήσεων (Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπαδήμο, Πικραμμένο, Τσίπρα) ως πολιτικός συντάκτης, και έχει πάρει μεγάλες συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους, όπως ο γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο πρώην Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κλπ.
Τα «συστημικά ΜΜΕ» και η εισβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσιογραφική δεοντολογία, η προπαγάνδα και τα Fake News, οι παγίδες της δημοσιογραφίας του πληκτρολογίου, η «δημοκρατία» των Social Media και τα New Media αποτελούν ορισμένες από τις θεματικές του προγράμματος. Ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Μαρίνα Ρήγου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τομέας Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού, Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ.