ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ο Μητσοτάκης εκθέτει εαυτόν και... παπαγαλάκια!


Σαν να μην τρέχει τίποτε, υποστηρίζουν τα ακριβώς αντίθετα με το χτες. Ο λαϊκισμός του Μαξίμου και συστημικών μέσων. Η λαϊκή κατακραυγή έφερε τα μέτρα
  • Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αγνοούσε εντελώς την ερχόμενη ακρίβεια, λέγοντας πως «θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος» και διαθέτοντας –παρά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης- 150.000.000 ευρώ για το πρόβλημα!
  • Τους επόμενους μήνες –και παρότι οι προειδοποιήσεις ερχόταν από παντού- τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και κορυφαίοι υπουργοί, επέμεναν με εξοργιστικό τρόπο πως «το φαινόμενο της ακρίβειας είναι παροδικό»!
  • Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ ο πληθωρισμός άρχισε να φουντώνει και στον κόσμο ολόκληρο ξεκινούσε η συζήτηση για τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού, η κυβέρνηση ψήφιζε προϋπολογισμό με πρόβλεψη πληθωρισμού ύψους 0,8!!!! Εν γνώσει της ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι θα χρειαστεί να καταθέσει λίαν προσεχώς νέο προϋπολογισμό-αρκεί να υπηρετήσει το αφήγημα ότι η οικονομία πάει καλά και ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει καλύτερα την ακρίβεια από οποιονδήποτε συνάδελφό του στην Ευρώπη, ει δυνατόν και …παγκοσμίως!
  • Η κυβέρνηση αρνούνταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση για ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ρεύματος, χαρακτηρίζοντάς τες «λαϊκισμό» και όποιον την έκανε …λαϊκιστή!
  • Το Μαξίμου, από τις αρχές του χρόνου και έως πρόσφατα, επέμενε πως «εθνική λύση» στο θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει και πως η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή!
  • Από τα μέσα της άνοιξης, το τροπάριο άλλαξε και ο πρωθυπουργός πριν το Πάσχα δήλωσε πως εφόσον δεν υπάρξει λύση ευρωπαϊκή, θα δοθεί λύση εθνική!
  • Μπροστά στην πίεση και τη λαϊκή κατακραυγή, αλλά και στα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην εθνική λύση, πριν καν συζητηθεί η ευρωπαϊκή στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου!
Σε όλο αυτό το διάστημα, συστημικά μέσα και …παπαγαλάκια, πρωτίστως αυτά του ακραίου κέντρου (πρώην… σημιτοφύλακες) , όχι απλώς υποστήριζαν μετά μανίας τις κάθε φορά θέσεις του πρωθυπουργού (και ας διαψεύδονταν), αλλά και κατηγορούσαν όσους υποστήριζαν τα αυτονόητα ως… «λαϊκιστές»!
Τώρα εξυμνούν τα νέα μέτρα Μητσοτάκη, χωρίς καμία αυτοκριτική και χωρίς ένα συγγνώμη! Στοίχημα ότι και πάλι θα… εκτεθούν;

Βασίλης Σκουρής