ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Πολύωρη απολογία Βαξεβάνη χωρίς «τελεσίγραφο»


Ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento. Αυτή τη φορά το κλίμα στο ανακριτικό γραφείο ήταν εντελώς διαφορετικό καθώς ο Κ. Βαξεβάνης επισήμανε ότι χρειάζεται ακόμη τρεις ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσει την απολογία του και η ανακρίτρια δεν έφερε αντίρρηση.
Ο δημοσιογράφος συνέχισε χθες την απολογία του για τις κακουργηματικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί σχετικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis και επεσήμανε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης όχι μόνο έχει φύγει στο εξωτερικό αλλά έχει βγάλει προς πώληση την υπερπολυτελή βίλα που διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του, στον Διόνυσο Αττικής.
Να θυμίσουμε πως ο Μανιαδάκης υπήρξε ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες έχοντας την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου», ιδιότητα την οποία απεμπόλησε και κατέστη κατηγορούμενος, οπότε άρχισε να μιλά για «σκευωρούς της Novartis».
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ζήτησε από την ανακρίτρια για ακόμη μία φορά να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση με το Ν. Μανιαδάκη, με την ανακρίτρια να μην δεσμεύεται όμως για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος.
Η απολογία συνεχίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, με την κατάθεση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου είπε ότι είπε σε βάρος του Κ. Βαξεβάνη, επειδή ήθελε να ενοχοποιήσει τον ίδιο, λόγω των δημοσιευμάτων για την απόκρυψη εγγράφων στην υπόθεση Λιακουνάκου, τα οποία την οδήγησαν στην παραίτηση.