ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ουδείς δημοσιογράφος θα μπορούσε να υπογράψει τέτοιο κείμενο


Κατά του Γιώργου Λακόπουλου και της ιστοσελίδες «Ανοιχτό Παράθυρο» στρέφεται ο Πάνος Σκουρλέτης με εξώδικό του για άρθρο τού δημοσιογράφου στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο. Το άρθρο, που έχει τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας», θεωρείται από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ υβριστικό και προσβλητικό, καθώς χαρακτηρίζεται -όπως αναφέρεται και στο εξώδικο- «προβοκάτορας», «μανδαρίνος», «εγωπαθής», «προκλητικός», «με νοοτροπία νεοσταλινικού μικροαστού» και «μαινόμενος υπονομευτής».
Ο Π. Σκουρλέτης απαιτεί από τον αρθρογράφο να ανακαλέσει τα γραφόμενά του εντός δεκαημέρου και του υποδεικνύει το εξής κείμενο το οποίο θα πρέπει να υπάρχει στην ανάκληση των χαρακτηρισμών:
«Η διαδικτυακή εφημερίδα ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ και ο συντάκτης, Γ. Λακόπουλος, του δημοσιεύματος της 18ης Απριλίου 2022, με τον τίτλο "Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας" ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι ανακαλούν το εν λόγω δημοσίευμα και επ’ ουδενί αμφισβητούν την προσωπική και ηθική συγκρότηση του Π. Σκουρλέτη, ως ατόμου και ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Επιπρόσθετα, διευκρινίζουν ότι ουδέν στοιχείο διαθέτουν και ούτε θεωρούν ότι ο κ. Σκουρλέτης υπονομεύει, λειτουργεί ως προβοκάτορας και ραδιουργεί με σκοπό την πρόκληση βλάβης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Πρόεδρό του Α. Τσίπρα. Το "ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ" και ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος δεσμεύονται να απόσχουν στο μέλλον από τέτοιους συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη».
Ο Γ. Λακόπουλος απαντώντας στην απαίτηση του Π. Σκουρλέτη γράφει ότι «κανένας δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να υπογράψει ένα τέτοιο κείμενο, σαν αυτό που αξιώνει» ο πολιτικός ο οποίος του ζητάει, όπως γράφει στην απάντησή του, «δήλωση μετάνοιας και πλήρη υποταγή…διαρκείας». Προσθέτει δε, ότι: «Δεν έχω πρόθεση, ή λόγο να θίξω προσωπικά τον- άγνωστό μου άλλωστε -πρώην γραμματέα, υπουργό και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικά τον αξιολογώ και ως πολιτικός οφείλει να το δέχεται».