ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Μελίσσα Στοΐλη: «Σουρεάλ ιστορίες μπορεί να γεννηθούν παντού, αρκεί να μπορείς να τις δεις»


Η συγγραφέας του βιβλίου «Απ' το Μπαλκόνι να Φύγεις!», εμπνέεται από την υγρασία της Θεσσαλονίκης που δε στεγνώνει ποτέ μέσα σε όποιον την έχει ζήσει

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα αλλά η καρδιά της χτυπά εκεί που φυσά ο Βαρδάρης, στην πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη, εκεί που ο ομίχλη μοιάζει με γαλακτώδη κουρτίνα κάποιες φορές και η βροχή μπορεί να κρατήσει τριάντα οχτώ μέρες σερί. «Ο δικός μου “Όλυμπος” είναι οι λαϊκές συνοικίες της Θεσσαλονίκης» ομολογεί η ίδια. Το ξέρω καλά μιας και με την Μελίσσα έχουμε πει βαθύτερες αλήθειες πέρα από την απαραίτητη ανταλλαγή ιδεών που χωράει στα δημοσιογραφικά γραφεία και στους διαδρόμους γύρω από αυτά.
Ηθοποιός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2015, επίσης από τις εκδόσεις Κίχλη, «Και διηγώντας τα… να τρως», 38 ιστορίες για τη γαστρονομία, τις περιπλανήσεις και τις περιπέτειες αγαπημένων εδεσμάτων. Η Μελίσσα σπούδασε στη Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΚΘΒΕ και εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Το «Απ’ το Μπαλκόνι να Φύγεις!» είναι μια λοξὴ ματιὰ σε καθημερινὲς ιστορίες, όπου οι ήρωες αναμετρώνται με κάθε είδους απώλειες, δοκιμάζουν τις αντοχές τους και συχνὰ καταποντίζονται· άλλοτε πάλι ψηλαφώντας το παράδοξο και το υπερφυσικὸ αντιστέκονται προσωρινά, στο τέλος όμως αφήνονται στη μοίρα τους και αποζητούν μια θέση στην αγκάλη της μητέρας Θεσσαλονίκης.

- περισσότερα στο κείμενο της Εφης Αλεβίζου στο olafaq.gr ΕΔΩ