ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Η απάντηση Φιλιππάκη στην ανακοίνωση Μιωνή


Ο Ιωάννης Φιλιππάκης, απαντώντας σε ανακοίνωση του Σ. Μιωνή σχετικά με την αγωγή κατά των εκδοτικών εταιρειών του αναφέρει τα εξής:
"Η σημερινή ανακοίνωση του ΄΄γνωστού΄΄ κ. Σ. Μιωνή, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο του πολύκροτου σήριαλ εκφοβισμού και προσπάθειας εξόντωσής του προς τους λειτουργούς της ανεξάρτητης και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη η οδηγία της Κομισιόν για την προστασία των ανθρώπων του Τύπου από καταχρηστικές αγωγές και δικαστικές διαδικασίες (SLAPPs).
Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του εξακολουθούν να είναι ψευδείς και βέβαια γραφικοί. Όσον αφορά στις ΄΄φιλανθρωπικές΄΄ διαθέσεις του κ. Μιωνή, καλό θα είναι να ανατρέξουμε τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή παραδείγματα ΄΄φιλάνθρωπων΄΄ του είδους του. Για το δε ΄΄ζήτημα δημοκρατίας΄΄, είναι τουλάχιστον φαιδρό και μόνο να το επικαλείται. Οι εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά σημαντικές και ενδιαφέρουσες. Ελπίζουμε να είναι και τότε λαλίστατος.
Η συγκεκριμένη απόφαση που αναφέρεται είναι πρωτόδικη και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη για την τελική έκβαση όλων των υποθέσεων.
Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης
Εκδότης"