ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Τι γίνεται με τον Γεραπετρίτη;


Τα περισσότερα ρεπορτάζ θέλουν τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη να πολιτεύεται στην Α΄ Πειραιά. Πράγματι, είναι ισχυρό σενάριο. Αλλά δεν είναι το μόνο. Το ενδεχόμενο ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού να παραμείνει στο Επικρατείας είναι ανοικτό για τρεις λόγους: 
Πρώτον, θα μεταφραστεί έτσι η στήριξη στο πρόσωπό του για τη δουλειά που έχει κάνει. 
Δεύτερον, θα προστατευθεί από μια πιθανή δεύτερη θέση που δεν θα είναι ανάλογη της πορείας του και θα έχει αντίκτυπο στο προφίλ της ίδιας της κυβέρνησης.
Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την εναλλακτική που μπορεί να δημιουργηθεί από μια νέα υποψηφιότητα Γεραπετρίτη στο Επικρατείας. Σε αυτή την περίπτωση ο υπουργός δεν είναι απαραίτητο πως θα ολοκληρώσει τη θητεία του. Οι ευρωεκλογές του 2024, εάν η λίστα επανέλθει, που είναι το επικρατέστερο σενάριο, μπορεί να αποτελέσουν μια νέα πρόκληση, καθώς είναι δεδομένο πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί η επόμενη ευρωομάδα να έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τη σημερινή.