ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Πείτε μας πρίγκιπα Νικόλαε...


Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε ρεπορτάζ της ΕΡΤ όταν στην πρωινή της εκπομπή εμφανίστηκε και έδωσε συνέντευξη ο γιος του Γλύξμπουργκ, Νικόλαος, με τη δημοσιογράφο να τον αποκαλεί δυο φορές «πρίγκιπα» χωρίς να τη διορθώσει κανένας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής.
Ο γιος του Γλύξμπουργκ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή μαζί με την πρόεδρο της AXION Hellas, παιδίατρο Σάντη Κορμά, για τις δραστηριότητες της οργάνωσης σε Φολέγανδρο, Σύμη, Χάλκη, Αστυπάλαια και Κίμωλο.
Η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπατζάκη παρουσιάζοντας τους καλεσμένους κατά τη ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, προσφώνησε τον Νικόλαο ως «πρίγκιπα» με το στούντιο να σιωπά και να μην διορθώνει.
Στη συνέχεια της συνέντευξης και αφού η Σάντη Κορμά ολοκλήρωσε τη δήλωσή της, η δημοσιογράφος ρώτησε τον γιο του Γλύξμπουργκ λέγοντας: «Πρίγκιπα Νικόλαε υπάρχει και ένα κομμάτι εκπαιδευτικό μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό;» με τους παρουσιαστές και πάλι να σιωπούν θεωρώντας ότι πιο φυσικό να συνομιλεί η δημόσια τηλεόραση με έναν μαϊμού πρίγκιπα.

Οπως σχολιάζει το avgi.gr:
«Αλήθεια, μόνη της η δημοσιογράφος πήρε πρωτοβουλία και αποκάλεσε «πρίγκιπα» τον γιο του Γλύξμπουργκ ή είχε δοθεί εντολή για αυτού τους είδους την προσφώνηση; Εάν ήταν επιλογή της δημοσιογράφου γιατί οι παρουσιαστές δεν έκαναν την απαραίτητη διόρθωση;
Βέβαια μετά το φλερτ της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους ξεπεσμένους  Γλύξμπουργκ που έχει στόχο τους εναπομείναντες φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους, τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί».
Το στιγμιότυπο είδε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιλιορίδου η οποία με δήλωσή της ανέφερε: 
«Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σκωτία για να "πάρει ιδέες αξιοποίησης του Τατοΐου", σήμερα το πρωί η δημόσια τηλεόραση αποκαλούσε το υιό του τέως μονάρχη της Ελλάδας "πρίγκιπα". Είναι μαζί μας και ο πρίγκιπας Νικόλας είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ χωρίς κανείς από τους παρουσιαστές να τη διορθώσει λέγοντάς της ότι δεν υπάρχουν βασιλείς και πρίγκιπες στη χώρα μας. Πρίγκιπα Νικόλαε υπάρχει και ένα κομμάτι εκπαιδευτικό –
Να ενημερώσουμε την κυβέρνηση και την ΕΡΤ1 ότι την 8η Δεκεμβρίου του 1974 με δημοψήφισμα ο Ελληνικός λαός κατάργησε τη μοναρχία. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες»