ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Έως τις 31 Ιουλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο δημοσιογραφίας “Daphne Caruana Galizia”


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέλεξε τη σημερινή ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου, για να κηρύξει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το βραβείο δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia», στη μνήμη της δημοσιογράφου από τη Μάλτα, η οποία δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο, έπειτα από την τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητό της το 2017. Η αδικοχαμένη συνάδελφος δεχόταν απειλές επί μακρόν, προκειμένου να σταματήσει τις έρευνες που διεξήγαγε για υποθέσεις διαφθοράς, οργανωμένου εγκλήματος και σκανδάλων και εν τέλει, έχασε τη ζωή της στο βωμό του καθήκοντος. Το ομώνυμο βραβείο απονέμεται για σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα της δημοσιογραφίας, που προάγουν ή υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές από επαγγελματίες δημοσιογράφους και δημοσιογραφικές ομάδες από όλον τον κόσμο, ενώ το δημοσιογραφικό έργο πρέπει να έχει δημοσιευθεί ή μεταδοθεί σε ΜΜΕ με έδρα σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας https://daphnejournalismprize.eu/ μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022, στις 12.00 τα μεσάνυχτα (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο:europarl.europa.eu/news/el/press-room