ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

H καινούργια μου αδυναμία...


Άντε να ξεκινάμε την καινούρια εβδομάδα και με κάτι άλλο εκτός από τηλεόραση!Με ραδιοφωνάκι, με ακροαματικότητες ραδιοφώνων για να είμαι ακριβής, στην περίοδο από 2 Νοεμβρίου του 2021 ως 23 Δεκεμβρίου του ιδίου χρόνου και από 7 Ιανουαρίου του 2022 ως 10 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Οι μετρήσεις γίνονται από την MRB και την Global Link και όπως διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου υλοποιούνται μέσω συνεχούς τηλεφωνικής έρευνας σε σταθερά (50%) και κινητά τηλέφωνα (50%), όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα κοινού, τυχαία επιλεγμένου βάσει του τηλεφωνικού αριθμού.
Πάμε όμως και στα νουμεράκια γιατί γι’ αυτά γίνεται όλος ο καυγάς. Πρώτος λοιπόν στον πίνακα της ακροαματικότητας παραμένει ο ΣΚΑΪ με 10,9 % και αύξηση +1 % σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Βλέπε πανδημία με υψηλότατο αριθμό κρουσμάτων και μακρά προεκλογική περίοδο που τώρα ξεκίνησε.
Από εκεί και πέρα, ως τη θέση νούμερο δέκα, συναντάμε ραδιοσταθμούς μουσικού χαρακτήρα, κάποιους ολίγον πιο αιχμηρούς και κάποιους άλλους ολίγους πιο λαπαδιασμένους. Όλοι τους πάντως σε αυτό το mainstream τσαλαβουτάνε, με την υπέροχη πλεηλίστα τους, τους ακαταμάχητους χορηγούς και τους εξαιρετικά αμήχανους παραγωγούς.
Δεύτερος, λοιπόν, ο Ρυθμός με 9,3 %, τρίτος ο Sfera με 8,8 %, τέταρτος ο Red με 8,7 % και πέμπτος ο Δρόμος με 8,2 %.
Με πτώσεις όχι και τόσο ευκαταφρόνητες ο Athens DeeJay στην έκτη θέση (8,5 % από 9,6 %), ο Rock FM στην έβδομη θέση (8,4 % από 9,5 %) και ο Μελωδία στην όγδοη (8,2 % από 9,3 %). Στην ένατη θέση ο Λάμψη, με 7,9 %.
Όσο για τη δέκατη θέση, εκεί συναντάμε τον Real με διολίσθηση κι αυτόν, στο 7,8 % από 8,7 %.
Δεν μετρήθηκε η καινούρια μου αδυναμία ο Zeppelin της ΕΡΤ, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος Kids Radio χτύπησε ένα αξιοπρεπέστατο 3,6 %. Και θ’ ανέβει κι άλλο!

Xρήστος Ξανθάκης