ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Ο Λάλας βγάζει εφημερίδα (και σάιτ)


Μια έντυπη έκδοση πρέπει να είναι ικανή να συμπορεύεται με την ηλεκτρονική ενημέρωση, να λειτουργεί παραπληρωματικά. Να γνωρίζει ο αναγνώστης ότι στις σελίδες της θα βρει εκείνο που δεν θα μπορεί να του δώσει το ηλεκτρονικό.
Αυτά αναφερει ο Θανάσης Λάλας για την επιστροφή του στο ραδιόφωνο (Παραπολιτικά 90,1 FM) και τα σχέδια του για έκδοση εφημερίδας και τη δημιουργία σάιτ. Συγκεκριμένα ο Λάλας αναφερεται στην επανέκδοση της free press εφημερίδας «faq» και της ιστοσελίδας της. Συγκεκριμένα μιλώντας stopontiki αναφέρει:
"Η έντυπη έκδοση της «faq» θα είναι διαφορετική. Το σάιτ θα βασίζεται στον Πολιτισμό αλλά θα «μιλά» για όλα τα πράγματα. Το «χαρτί» όμως θα αντανακλά αυτό που πιστεύω πως πρέπει να κάνει μια έντυπη έκδοση. Να είναι ικανή να συμπορεύεται με την ηλεκτρονική ενημέρωση, να λειτουργεί παραπληρωματικά. Να γνωρίζει ο αναγνώστης/χρήστης ότι στις σελίδες της θα βρει εκείνο που δεν θα μπορεί να του δώσει το ηλεκτρονικό. Η κατρακύλα του έγχαρτου Τύπου άρχισε από τη στιγμή που η έντυπη έκδοση αντιμετωπιζόταν ως ηλεκτρονική. Συμβαίνει το εξής: ο αναγνώστης πάντα θέλει να κλέβει τον εκδότη. Τι θέλω να πώ; Ότι ο αναγνώστης με το αντίτιμο αγοράς μιας εφημερίδας θέλει να αισθάνεται ότι παίρνει σε αξία, πολλά περισσότερα. Ο αναγνώστης δεν πάει πλέον στο περίπτερο διότι πιστεύει ότι με τα χρήματα που δίνει για μια εφημερίδα εν τέλει παίρνει πολύ λιγότερα και ότι εν τέλει τον κλέβει ο εκδότης. Τα θέματα, τα ρεπορτάζ που έβγαζε ο Νίκος Μαράκης από το ΝΑΤΟ στο «Βήμα» δεν βγαίνουν σήμερα. Ή τα θέματα του Ριχάρδου Σωμερίτη, ή τα κείμενα του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στο «Symbol» που ανέβαζαν την κυκλοφορία του «Επενδυτή». Ρεπορτάζ ουσιαστικό δεν υπάρχει. Δεν ξέρουμε τί πραγματικά συμβαίνει στην υπόθεση του Τζόκοβιτς, στον ξεσηκωμό των πολιτών του Καζακστάν ή στην Ουκρανία. Αυτό που διέκρινε την εφημερίδα και γι αυτό την αγόραζε ο κόσμος είναι ότι δεν απευθυνόταν στην εξουσία αλλά στον αναγνώστη. Τώρα έχει χάσει τον πραγματικό προορισμό της. Συνδιαλέγεται με την εξουσία".