ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

«Τα νεκροταφεία του Τύπου είναι γεμάτα από ιστορικές εφημερίδες»


Απάντηση Τσέκερη στον Μπίστη για την Αυγή


«Η έκρηξη των ηλεκτρονικών συνδρομών τις τελευταίες ημέρες είναι ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα», παρατηρεί ο διευθυντής της Αυγής, ο Άγγελος Τσέκερης, σε άρθρο του στη σημερινή έκδοση με την οποία απαντά στον Νίκο Μπίστη. Ο τελευταίος σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε πριν από τρεις ημέρες στο news24.gr, ανέφερε ότι θεώρησε υποχρέωσή του να εξηγήσει γιατί στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στήριξε την πρόταση του Δ.Σ. τής εφημερίδας για την αναστολή έκδοσης της ημερήσιας Αυγής. Στο κείμενο ανέφερε ότι «όταν άρχισε η πορεία παρακμής των κομμουνιστικών κομμάτων οι εφημερίδες-όργανα, όσες μεταμορφώσεις και αν αποπειράθηκαν, έφθιναν σιγά-σιγά και στο τέλος έκλεισαν».
Ο Άγγελος Τσέκερης απαντά στο άρθρο του ότι δεν κατανοεί «την ευκολία με την οποία η συζήτηση για το μέλλον τής εφημερίδας μεταφέρεται στη συζήτηση για την παρακμή των κομμουνιστικών κομμάτων και των οργάνων τους» και παρατηρεί: «Το κλείσιμο μιας εφημερίδας δεν αποτρέπεται επειδή ο τίτλος της είναι ιστορικός –τα νεκροταφεία του Τύπου είναι γεμάτα από ιστορικές εφημερίδες (…) Η εφημερίδα οφείλει να είναι βιώσιμη και η βιωσιμότητά της εξαρτάται πρώτα και κύρια από τη σχέση με τους αναγνώστες της»
.
«Θα ανταποκριθεί στην προσπάθεια για βελτίωση»

Ο αρθρογράφος προσθέτει ότι «κανένας δεν θέλει την ΑΥΓΗ το στεγνό κομματικό φερέφωνο που βλέπει ο Ν. Μπίστης» και ότι «Η ΑΥΓΗ δεν είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της ΑΥΓΗΣ»
Ο διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας (το όνομα του οποίου εξακολουθεί να υπάρχει στην ταυτότητά της μετά από την πρόσφατη αναταραχή και τη δήλωση παραίτησης), δεσμεύεται ότι η εφημερίδα «θα ανταποκριθεί εντείνοντας διαρκώς την προσπάθεια για βελτίωση του περιεχομένου και της παρεμβατικότητάς της». Σημειώνει, ακόμη, ότι «ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει επίσης να κάνει πράγματα που του αναλογούν».

- απο το Ηarddog