ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Εκλογές! Εκλογεεές!


Κριτική της "Καθημερινής" για το σποτ Μητσοτάκη με το λογότυπο της ΝΔ στα Rafale

Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί για μια ακόμη φορά η «Καθημερινή» μέσα από τη στήλη «Στέντωρ» για το κακοστημένο σόου υποδοχής των Rafale με το λογότυπο της ΝΔ.
Ο αρθρογράφος κάνει λόγο εμμέσως πλην σαφώς για «εκλογές» καθώς έτσι ερμήνευσε την αγωνιώδη προσπάθεια «της κυβέρνησης να καλλωπίσει το προφίλ της» και να βάλει το σήμα της Νέας Δημοκρατίας, στα μαχητικά αεροσκάφη.
Γράφει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Στέντωρ πως «ο σολοικισμός της μετατροπής του νέου όπλου της εθνικής άμυνας σε κομματικό προπαγανδιστικό υλικό έγινε σε κάποιους αμέσως αντιληπτός».
Ακολουθεί το σχόλιο στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής»:
«Εκλογές! Εκλογεεές! Αυτή είναι η πρώτη παρόρμηση της δημοσιογραφικής αγοράς σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλωπίσει το προφίλ της. Το χθεσινό σποτ όμως, που διαφήμιζε την άφιξη των πρώτων ελληνικών Rafale, κάπως σαν να δικαιολογούσε το αντανακλαστικό. Όχι επειδή η κυβέρνηση προέβαλε την προμήθεια σαν επίτευγμά της. Αλλά επειδή το σποτ έφερε στο τέλος την υπογραφή –και το σήμα– της Νέας Δημοκρατίας.
Ο σολοικισμός της μετατροπής του νέου όπλου της εθνικής άμυνας σε κομματικό προπαγανδιστικό υλικό έγινε σε κάποιους αμέσως αντιληπτός στο επιτελείο της κυβέρνησης. Άλλοι, πάλι, ισχυρίζονταν ότι «δεν βλέπουν πρόβλημα». Το σποτ, ούτως ή άλλως, είχε ήδη αναρτηθεί στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα. Οπότε περιθώρια διορθώσεων δεν υπήρχαν. Αναζητούνταν τα περιθώρια σωφρονισμού του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο κάποιοι χρέωναν την υπερβολή»