ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ο Κύρτσος πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη: «Δεν παραιτούμαι, θα δούμε αν θα διαγραφώ»


Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση μετά τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έδωσε ο Γιώργος Κύρτσος. Αρχικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, απάντησε στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του», σημειώνοντας με ανάρτησή του στο twitter ότι ο Γ. Οικονόμου «κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου».
Το απόγευμα, μιλώντας στο ρ/σ στο κόκκινο 105,5 σχολίασε αναφερόμενος στο Μαξίμου ότι «ο κ. Οικονόμου έδειξε ότι δεν με θεωρούν πολύ δικό τους».
«Είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε φθορά ευρωπαϊκού επιπέδου κυνηγώντας τον Βαξεβάνη; Πρέπει να συζητάμε αν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και αν είμαστε η Ουγγαρία ή Πολωνία της Μεσογείου;», σχολίασε δηκτικά ο κ. Κύρτσος σχετικά με τις δικαστικές διώξεις εναντίον των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου.
Ο ίδιος προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν «ευρωπαϊκές αντιδράσεις» εναντίον της Ελλάδας για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου, επεσήμανε ότι «δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε στις αίθουσες των δικαστηρίων για να λύσουμε θέματα επικοινωνιακά και πολιτικά».
«Η γενική πολιτική εικόνα είναι ότι πάμε να σπαταλήσουμε πολιτικό κεφάλαιο και να βγαίνουν οι «πράσινοι» στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να λένε είστε σαν τον Όρμπαν».
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «αυτό προσπαθώ να πω στην κυβέρνηση αλλά δεν νομίζω ότι ακούν το επιχείρημα».
Απαντώντας στα σενάρια περί διαγραφής του από τη ΝΔ ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «αποκλείεται να παραιτηθώ, επειδή υποστηρίζω τις απόψεις μου» και συνέχισε λέγοντας ότι «εάν κάποιον τον ενοχλούν οι απόψεις μου και πρέπει να διαγραφώ προφανώς κάποιο λάθος γίνεται». Ο ίδιος τόνισε «να δούμε αν θα διαγραφώ» καθώς όπως είπε η διατύπωση του Οικονόμου δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Ο Γιώργος Κύρτσος συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να κάνει προτάσεις.
«Τίποτα από όσα υποστηρίζω δεν είναι εκτός πλαισίου. Μπορεί αυτά που λέω να είναι δυσάρεστα αλλά οι 101 θάνατοι πρέπει να μας οδηγήσουν στον προβληματισμό ή στον εφησυχασμό; Εγώ λέω στον προβληματισμό», σημείωσε ο ίδιος
Παράλληλα, ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής εξαπέλυσε τα βέλη του για άλλη μία φορά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες ώστε η χώρα να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Novartis σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της που έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ.