ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Χαρισματική, στρατευμένη δημοσιογραφική πένα


Ο Ραγκούσης για Πρετεντέρη: Με άνωθεν εντολή το άρθρο του στα ΝΕΑ

"Είμαι πράγματι γαλουχημένος στα νιάτα μου, από σπουδαίες δημοσιογραφικές πένες και της εφημερίδας «Τα Νέα» εκείνης της εποχής. Που έγραφαν και ξανάγραφαν καθημερινά για την άβυσσο που χωρίζει την προοδευτική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα την οικογένεια Μητσοτάκη. Αλλά αυτή, δημοσιογραφικά, ήταν όντως μια άλλη Ελλάδα.
Ήταν μια Ελλάδα που δεν κοιμόσουν ΠΑΣΟΚ και ξυπνούσες ΝΔ αγαπητέ Γιάννη".
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στο facebook με την οποία απάντησε στο σημερινό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη. Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του έβαλε στο «στόχαστρο» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έγραψε μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1.
Ο Ραγκούσης χαρακτήρισε τον Πρετεντέρη "χαρισματική στρατευμένη δημοσιογραφική πένα", τονίζοντας ότι το σημερινό άρθρο του στα «Νέα» γράφτηκε μετά από "άνωθεν εντολή.
«Το χειρότερο είναι σήμερα να είσαι δημοσιογράφος που βλέπει το αδιάψευστο βίντεο με το τρομερό ψέμα του Πρωθυπουργού κι αντί να εγκαλείς τον Πρωθυπουργό, να «λιθοβολείς» το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τόλμησε να πει τη γνώμη του γι αυτό το ψέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Ραγκούσης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του Γιάννη Ραγκούση:
«Για τις Πέτρες του Γιάννη Πρετεντέρη.
Όταν προχθές δώσαμε στη δημοσιότητα το βίντεο με το πολύ σοβαρό ψέμα του Πρωθυπουργού της χώρας για τη λίστα Πέτσα, προχώρησα σε μία ανάρτηση αναφέροντας - μέσα σε εισαγωγικά για να τονίσω τον παροιμιώδη χαρακτήρα της πασίγνωστης λαϊκής φράσης - ότι μετά από ένα τέτοιο ψέμα, σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα, τον Μητσοτάκη «θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες».
Καταρχάς να θυμηθούμε τι ακριβώς είχε συμβεί.
Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον ANT1 και στον κ. Ν.Χατζηνικολάου, παρά τη γραμμή Μαξίμου για αποσιώπηση του θέματος, ρωτήθηκε και προκλήθηκε για τη λίστα Πέτσα.
Και αντί να πει την αλήθεια, προχώρησε σε ένα χωρίς προηγούμενο για τη σοβαρότητά του ψέμα.
  • Είπε ενώπιον του ελληνικού λαού ένα ψέμα όχι ένα από τα γνωστά κατά συνθήκη πολιτικά ψέματα.
  • Είπε ένα αδιανόητο ψέμα επί της πιο κρίσιμης μαρτυρικής κατάθεσης στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
  • Επρόκειτο για μια χωρίς προηγούμενο ενσυνείδητη αλλοίωση από τον ίδιο τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, δηλαδή από τον Πρωθυπουργό προσωπικά, μαρτυρικής κατάθεσης που στο τέλος τέλος ήταν αποτυπωμένη και γραπτά και οπτικοακουστικά.
  • Θεσμικά και πολιτειακά ήταν στην πραγματικότητα μια αδιανόητη και προφανώς μια ασυγχώρητη παρεκτροπή του κ.Μητσοτάκη.
Ένας Πρωθυπουργός που είναι ικανός να αλλοιώνει δημοσίως, κρίσιμες μαρτυρικές καταθέσεις εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι ικανός να κάνει τα πάντα σε βάρος του κράτους δικαίου στη χώρα μας.

Σήμερα και προφανώς με άνωθεν εντολή, τι εισπράττω ως απάντηση από μία από τις πιο χαρισματικές (χωρίς ειρωνία), στρατευμένες δημοσιογραφικές πένες;
Ούτε ότι ο κ.Μητσοτάκης «δεν είπε ψέματα», ούτε ότι το βίντεό μας «είναι κατασκευασμένο».
Εισέπραξα μία απάντηση με στόχο τον πολιτικό μου χαρακτήρα με τον παιδαριώδη ισχυρισμό ότι δήθεν ζήτησα το λιθοβολισμό του κ. Μητσοτάκη.
Νομίζω πως έχω συμπληρώσει αρκετά χρόνια στο δημόσιο βίο της χώρας, ως Υπουργός, Βουλευτής και Δήμαρχος ώστε να είναι σαφές αν θα μπορούσα ποτέ να ταξινομηθώ σε εκείνη την κατηγορία των πολιτικών που ανέχονται ή πολύ χειρότερα ενθαρρύνουν τη βία.
Επιπροσθέτως, θυμίζω στον αγαπητό κ.Γ. Πρετεντέρη πως, είμαι πράγματι γαλουχημένος στα νιάτα μου, στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μολονότι αντιμετώπιζε την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο, ο ίδιος προσωπικά εισηγήθηκε την κοινή κάθοδο του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό της Αριστεράς, στις δημοτικές εκλογές, καθώς και στις εθνικές εκλογές για τις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες.
Είμαι όμως πράγματι και γαλουχημένος στα νιάτα μου, από σπουδαίες δημοσιογραφικές πένες και της εφημερίδας «Τα Νέα» εκείνης της εποχής.
Που έγραφαν και ξανάγραφαν καθημερινά για την άβυσσο που χωρίζει την προοδευτική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα την οικογένεια Μητσοτάκη.
Αλλά αυτή, δημοσιογραφικά, ήταν όντως μια άλλη Ελλάδα.
Ήταν μια Ελλάδα που δεν κοιμόσουν ΠΑΣΟΚ και ξυπνούσες ΝΔ αγαπητέ Γιάννη.
Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο.
Το χειρότερο είναι σήμερα να είσαι δημοσιογράφος που βλέπει το αδιάψευστο βίντεο με το τρομερό ψέμα του Πρωθυπουργού κι αντί να εγκαλείς τον Πρωθυπουργό, να «λιθοβολείς» το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τόλμησε να πει τη γνώμη του γι αυτό το ψέμα».