ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Το BBC δεν είναι ΕΡΤ


Μπορεί τον Απρίλιο να αυξήσουν στην Αγγλία το τρόπον τινά ανταποδοτικό τέλος, το licence fee όπως λέγεται εκεί, για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, απώτατος στόχος ωστόσο είναι να το καταργήσουν το 2027 (αφού πρώτα το «παγώσουν» τα επόμενα δύο χρόνια). Αυτό αναμένεται να προκαλέσει στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα απώλεια κεφαλαίων περίπου 2 δισεκατομμυρίων λιρών.
Στην Ελλάδα μπορεί το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ να είναι μόλις 3 ευρώ, στην Αγγλία ωστόσο είναι πολύ μεγαλύτερο: όπως γράφει το ΝΜΕ, κοστίζει επί του παρόντος 159 λίρες ανά νοικοκυριό (ανά έτος), το οποίο θα αυξηθεί σε 167 λίρες τον Απρίλιο, ανάλογα και με τον πληθωρισμό.
Η αντιπολίτευση πάντως αντιδρά και θεωρεί ότι «ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Πολιτισμού επιτίθενται σε αυτό το σπουδαίο βρετανικό ίδρυμα επειδή δεν τους αρέσει η δημοσιογραφία του».  και όπως σχολιάζει το e-tetradio, εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα, το BBC δεν είναι ΕΡΤ να υποστηρίζει την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά κάνει τη δουλειά του.