ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Εσείς που ξινίζετε γιατί η 24χρονη έδωσε συνέντευξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο...


Σχόλια για τη συνέντευξη της Γεωργίας:


"Πολλές οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για τον δημοσιογράφο που επέλεξε να μιλήσει το κορίτσι από την Θεσσαλονίκη. Ενστάσεις που προέρχονται από αυτούς που γνωρίζουν, γνωρίζουν για τις προσωπικές ζωές που διέλυσε, γνωρίζουν για τις κάμερες του που έμπαιναν από τις κλειδαρότρυπες δωματίων, γνωρίζουν για τον εισαγγελικό τρόπο που έχει λειτουργήσει, γνωρίζουν πως οδήγησε ανθρώπους σε απόγνωση. Το κορίτσι όμως δεν γνωρίζει, είναι μόλις 24 χρόνων και δεν έχει καμιά υποχρέωση να γνωρίζει για κάθε Τριανταφυλλόπουλο που μπορεί επάνω στην προσωπική της ιστορία να πουλήσει θέαμα, δράμα, εξουσία, να κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει ποιος έχει το επάνω χέρι στη δημοσιογραφία αυτής της χώρας.
Ήταν ένα κορίτσι κακοποιημένο χωρίς την ελάχιστη προστασία από κρατικές δομές που όφειλαν να υπάρχουν ,να υποδέχονται, να ακούν, να στηρίζουν, να βρίσκονται δίπλα σε αυτά τα κορίτσια. Ένα κορίτσι που δεν ακούει από κανένα mainstream (sic) μέσο ενημέρωσης για αρκετές ημέρες να αναδεικνύει την προσωπική δραματική του ιστορία και να το κάνουν μόνο όταν μερικοί τολμηροί χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης δημοσιοποιήσαν την καταγγελία.
Αυτό το κορίτσι επέλεξε έναν δημοσιογράφο που σε πολλούς δεν αρέσει, σε πολλούς δεν μας αρέσει γιατί δεν πρόκειται για τον «Ρομπέν των δασών» της δημοσιογραφίας, αλλά για έναν εκφραστή της πιο κίτρινης δημοσιογραφίας. Όμως, ο τελευταίος που έχει ευθύνη γι αυτό είναι το κορίτσι. Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέπτη, ας απαντήσουμε που μπορούν να απευθύνονται αυτά τα κορίτσια, ας απαντήσουμε γιατί δημοσιογράφοι σαν και αυτόν έχουν καταφέρει για πολλά χρόνια να υποκαθιστούν θεσμικές εξουσίες και μετά ας μιλήσουμε γιατί ένα κορίτσι σε απόγνωση ζητά το δίκιο του από τον Τριανταφυλλόπουλο…"
Γιάννης Παντελάκης (fb)
*
Τί έγινε κορίτσια του μαχητικού φεμινισμού και αγόρια του ολιστικού δικαιωματισμού;
Δαγκώσαμε τη γλώσσα μας επειδή το 24χρονο θύμα του μαζικού βιασμού επέλεξε να μιλήσει στον Τριανταφυλλόπουλο;
Τί να κάνουμε δεν είναι χρυσή Ολυμπιονίκης να την καλούν σε συνέδρια, όπως την Σοφία Μπεκατώρου. Ούτε της ζήτησε το Marie Claire συνέντευξη. Είναι η Γεωργία Μπίκα, ένα εργαζόμενο κορίτσι από κάποιο χωριό της Θεσσαλονίκης και βγήκε με το όνομά της και το θλιμμένο της πρόσωπο να καταγγείλει τον βιασμό της σχεδόν ταυτόχρονα με την τέλεσή του, εκεί που αυτή θέλησε ή εκεί που μπορούσε. Και να γίνει θρυαλλίδα για το ξεσκέπασμα μιας αδιανόητης σαπίλας, αψηφώντας τους κινδύνους και την στοχοποίηση.
Δείτε τη συνέντευξη και μετά ξανα μιλάμε. Δείτε το πρόσωπό της την ώρα που καταγγέλει ότι πέρασαν τρεις μέρες από την καταγγελία της στην Αστυνομία μέχρι να τη δει ο ιατροδικαστής "και δεν μπορούσα να πλυθώ, να βγάλω από πάνω μου τη βρώμα". Δείτε πώς 12 ώρες ολομόναχη στο τμήμα αναγνώρισε τον βιαστή και πώς της επιτέθηκε ο δικηγόρος του, ενώ εκείνη ήταν χωρίς δικηγόρο.
Ηδη στο τουίτερ μια κυρία άμωμη, ασπιλη και πάνω απ΄όλα αδέκαστη, διατύπωσε ανοιχτά ότι αφού η Γεωργία πήγε στον Τριανταφυλλόπουλο δεν πρέπει περιμένει στήριξη. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι εξαίρεση. Και θέλω να δηλώσω σε ό,τι με αφορά ότι αν μιλάμε για διαφορετικότητες, πρέπει και να το εννοούμε.
Eυγενία Λουπάκη (fb)
*

*
Η κοπέλα που βιάσθηκε στη Θεσσαλονίκη μίλησε στον Τριανταφυλλόπουλο. Και πολλοί έσπευσαν να την καταδικάσουν γιατί μιλά στον "συγκεκριμένο". Το ερώτημα είναι αλλο: Πόσα ΜΜΕ έψαξαν να βρουν και να μιλήσουν με την συγκεκριμένη κοπέλα; Και πόσα το έκαναν όταν είχε μόλις "ακουστεί" το όλο θέμα, το οποίο όμως το είχαν αποσιωπήσει; Και το έπιασαν, μόνο όταν ξέσπασε η καταιγίδα στα social media;
Τελικά πόσοι δημοσιογράφοι, όχι "τριανταφυλλόπουλοι", έκαναν τη δουλειά τους, να αναζητήσουν την είδηση; Ισως τότε να είχαν αυτοί την αποκλειστικότητα.
Xρήστος Κτενάς (fb)
*
"Ένιωθα φοβερό εκνευρισμό απ' τον κιτρινισμό του δημοσιογράφου που προσπαθούσε με ένα δήθεν πατρικό τρόπο, να μπει σε εκείνο το δωμάτιο μαρτυρίου, με δούρειο ίππο τις φοβερά αδιάκριτες και εντελώς περιττές για να απαντηθούν μπροστά από μια κάμερα ερωτήσεις, σκαλίζοντας τις θολές εικόνες της, χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας".
Χρύσα Λύκου (popaganda.gr)
*
"Εσείς που ξινίζετε γιατί η 24χρονη έδωσε συνέντευξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και «αποσύρετε τη στήριξή σας στο θύμα» λες και κάποιος χ@στηκε, την επόμενη φορά να πείτε στο θύμα τι να φοράει στη συνέντευξη και τί να πει ακριβώς όμως. Και λίστα δημοσιογράφων να της δώσετε σε ποιον θα μιλάει και ποιον όχι.
Το γεγονός ότι αυτή η συνέντευξη είναι μια ασπίδα που προστατεύει την Γ. από απειλές ισχυρών ούτε που σας πέρασε από το μυαλό;
Βρε δεν μας παρατάτε λέω εγώ. Που θα βάλετε αστερίσκους στην αλληλεγγύη σε θύμα βιασμού".
Ελενα Ακρίτα (fb)