ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Αστρονομικό deal στην αγορά του gaming: Εξαγορά της Activision από τη Microsoft για 69 δισ. δολάρια


Στη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της αναμένεται να προχωρήσει η Microsoft καθώς φαίνεται πως συμφώνησε να αποκτήσει την Activision Blizzard σε ένα deal ύψους 68,7 δισ. δολαρίων αποκλειστικά σε μετρητά.
H Activision Blizzard είναι κολοσσός στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών και έχει κυκλοφορήσει πασίγνωστα παιχνίδια όπως Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty, and Candy Crush.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Microsoft προτείνει εξαγορά για 95 δολάρια ανά μετοχή της Activision ή 68,7 δισ. δολάρια για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Η τιμή αποτελεί premium 45% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Activision στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Όπως μεταδίδει το CNBC, η μετοχή της Activision, μετά την γνωστοποίηση του επερχόμενου deal πραγματοποίησε άλμα περίπου 37%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας από τη Wall Street Journal
Η Microsoft σχεδιάζει να προσθέσει πολλά από τα παιχνίδια της Activision Blizzard στο Xbox Game Pass μόλις κλείσει η συμφωνία. Με την εξαγορά της Activision, η Microsoft θα δημοσιεύσει σύντομα franchise όπως Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty και Candy Crush. «Στο κλείσιμο, θα προσφέρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια Activision Blizzard μπορούμε στο Xbox Game Pass και στο PC Game Pass, τόσο νέους τίτλους όσο και παιχνίδια από τον απίστευτο κατάλογο της Activision Blizzard», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος gaming της Microsoft, Phil Spencer. Το Xbox Game Pass έχει πλέον 25 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς η Microsoft συνεχίζει να αποκτά στούντιο για να ενισχύσει τη συνδρομητική υπηρεσία.
Η Microsoft αναμένει ότι η συμφωνία με την Activision Blizzard «θα κλείσει το οικονομικό έτος 2023», πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να μην δούμε αυτή τη συμφωνία να εγκρίνεται για έως και 18 μήνες. Αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να κλείσει μια συμφωνία, αλλά η Activision Blizzard δραστηριοποιείται σε διάφορες αγορές, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει την ρυθμιστική έγκριση πιο περίπλοκη για τη Microsoft.