ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Τόλης Γλύστρας


Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 77 ετών ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος (Τόλης) Γλύστρας. Ο συνάδελφός του Νίκος Τσαγκρής έγραψε στο facebook ανεβάζοντας και φωτογραφία του εκλιπόντος: Φίλος καλός, ("εκ' των καλυτέρων" όπως θα έλεγε ο ίδιος) ένας απ' τους λίγους εγγράμματους δημοσιογράφους της γενιάς μας, εξαιρετικός πατέρας και παππούς, άρχοντας της ευζωίας και της απόλαυσης, ο Τόλης Γλύστρας, μας χαιρέτησε για πάντα. Καλό κατευόδιο ακριβέ μας φίλε...
(Η φωτογραφία από την ταβέρνα "Ο πειναλέων" όπου, τα τελευταία χρόνια, σύχναζε ο Τόλης)
Ο Τόλης Γλύστρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και, αφού τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1986 στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ», «ΑΥΓΗ» (Ύλη, Βουλή) «ΒΗΜΑ» (ελεύθερο οικονομικό) καθώς και στο περιοδικό «7», ενώ για χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Προεδρίας. Κατά τα πρώτα βήματα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, εργάστηκε στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ» και στη συνέχεια, επί σειρά ετών, στον Ρ/Σ «Αθήνα 9,84»,όπου μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε και με τη σύνταξη του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων. Ένας ακόμη σταθμός στη δημοσιογραφική πορεία του υπήρξε η θητεία του στην Δημόσια Τηλεόραση καθώς και η απασχόλησή του στο Γραφείο Τύπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Ο Τόλης Γλύστρας υπήρξε δεινός πολιτικός αρθρογράφος και άριστος γνώστης του αντικειμένου του. Εργάστηκε άοκνα και μεθοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου, ενώ υπήρξε παράδειγμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.
Η νεκρώσιμος ακολουθία του Τόλη Γλύστρα θα ψαλεί αύριο Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου στις 14.00, στον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή.