ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Τι λένε οι Έλληνες δημοσιογράφοι που έκαναν αγωγή στο Facebook


Εκδικάστηκε η ομαδική αγωγή που κατέθεσαν τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι εναντίον του facebook, ισχυριζόμενοι ότι η πλατφόρμα, εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση της στον.. δημόσιο διάλογο, ορίζει κανόνες λογοκρισίας οι οποίοι αγνοούν και παραβιάζουν τις εθνικές και διεθνείς νομοθεσίες για την ελευθερία του λόγου. Ο νομικός τους εκπρόσωπος Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζει μιλώντας στο tvxs πως ήδη έχει καταγραφεί ένα σημαντικό γεγονός, το ότι παρέστη η πλατφόρμα με νομικό εκπρόσωπο στο δικαστήριο, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής σε ανάλογες υποθέσεις που αφορούν προσφυγές εναντίον της, στο εξωτερικό».
Είναι η πρώτη φορά που η πλατφόρμα οδηγείται σε ελληνικό δικαστήριο από δημοσιογράφους που έζησαν τον αποκλεισμό του fb με αφορμή αναρτήσεις τους, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν άρθρα ή ρεπορτάζ τους. Με αυτή την αφορμή και τρεις από αυτούς, η Ευγενία Λουπάκη, ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης ο Άρης Χατζηστεφάνου, εξηγούν με ποια αφορμή «κόπηκαν» από το fb, μιλούν στο tvxs.gr για την πολιτική σημασία αυτής της ενέργειας τους και εκθέτουν όπως λένε, το παράδοξο ενός αλγορίθμου που «τιμωρεί» χρήστες συγκεκριμένων πολιτικών πεποιθήσεων, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.
- διαβάστε τι λένε οι τρεις δημοσιογράφοι στο TVXS ΕΔΩ