ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Aνοίγουν το «Μουσικό Κουτί» του Λουκιανού Κηλαηδόνη


Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Φάμελλος και Μαρία Κηλαηδόνη απόψε στην ΕΡΤ1

Το «Μουσικό Κουτί» του Λουκιανού Κηλαηδόνη ανοίγουν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις 23:00, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη στην ΕΡΤ1. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Μανώλης Φάμελλος.. και η Μαρία Κηλαηδόνη μάς ταξιδεύουν στα «καλύτερά μας χρόνια» με τα τραγούδια και τις ιστορίες ζωής του «μοναχικού καουμπόι της μουσικής».
Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής με ένα ιδιαίτερο, προσωπικό στιλ, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης αγαπήθηκε απ’ όλες τις ηλικίες, καθώς μέσα από τα τραγούδια του μίλησε σε όλους με συναίσθημα, ειλικρίνεια, αμεσότητα και χιούμορ.
Ένα special επεισόδιο του «Μουσικού Κουτιού» με ξεχωριστές μουσικές εκτελέσεις των κομματιών του Λουκιανού Κηλαηδόνη! Μεταξύ πολλών άλλων τα αξέχαστα «Όσο αγαπιόμαστε τα δυο», «Κολίγα γιος», «Θα κάτσω σπίτι», «Κάπου την έχουμε πατήσει και οι δύο».

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ’ ένα μεσοαστικό περιβάλλον στην Αθήνα της εποχής. Αφέθηκα ελεύθερος και ανοιχτός σε όλα τα ακούσματα της εποχής… Στη γειτονιά υπήρχε μια αίσθηση αγάπης και ασφάλειας, δεν υπήρχε τίποτα κακό, ήταν όλα πολύ κοντινά και οι άνθρωποι, οι αποστάσεις. Εκεί ήταν ο μικρόκοσμος μέσα στον οποίο μεγαλώσαμε.
Υπήρχε, λοιπόν, αυτή η αίσθηση της ανοιχτής πόρτας, ο ύπνος στις ταράτσες, στα μπαλκόνια. Η ζωή μας θύμιζε το αναγνωστικό της Α’ Δημοτικού» είχε πει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια στην Κυψέλη και τα πρώτα του μουσικά ακούσματα.

Άγνωστες ιστορίες πίσω από «γνωστά» τραγούδια του πατέρα της αποκαλύπτει η Μαρία Κηλαηδόνη και του αφιερώνει «Ξέρω ότι εσύ μας προσέχεις… Κι όλα θα πάνε καλά…»! Ο Φοίβος Δεληβοριάς εξηγεί γιατί ο Λουκιανός ήταν ο πρώτος καλεσμένος που ήθελε να φέρει στην «Ταράτσα» του και ο Μανώλης Φάμελλος μιλάει για τη μοναδική γοητεία της μουσικής του.

Στο Juke Box της εκπομπής «Αρχίζει το ματς» και η μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» διασκευάζει τα τραγούδια που αγάπησε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Καλεσμένοι και οικοδεσπότες ενώνουν τις φωνές τους σε τραγούδια των Μάνου Λοΐζου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Johnny Cash και Γιώργου Μουζάκη.

Το «Μουσικό Κουτί» θα τιμήσει και σε άλλες εκπομπές μεγάλους δημιουργούς οι οποίοι αν και δεν βρίσκονται στη ζωή, έγραψαν ιστορία στην ελληνική μουσική!