ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Επιχειρούν να κάνουν ξανά το μαύρο άσπρο για τη διαχείριση της πανδημίας


Ακάθεκτη η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα εγκληματικά της λάθη στη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ η «κόκκινη» πλέον χώρα θρήνησε μέσα στον Οκτώβριο 1.110 νεκρούς και.. μέτρησε 86.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι «εξετάζονται αναγκαίες προσαρμογές» στο πλαίσιο εφαρμογής του ήδη «ισχύοντος πλαισίου», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «αυξανόμενη πίεση» που παρατηρείται επίσης σε άλλες χώρες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις και αγνοώντας τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε μια «μαγική» εικόνα της κατάστασης ισχυριζόμενος ότι το γονατισμένο ΕΣΥ «ενισχύεται και θωρακίζεται» «με κάθε δυνατότητα και τρόπο» αλλά και πως η Πολιτεία «βρήκε χρόνο για να το οργανώσει καλύτερα», πως «έχει κάνει το άπαν ώστε η ζωή να αποκατασταθεί στην πληρότητά της».
Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντάς την πως είναι αυτή που κλείνει το μάτι σε αντιεμβολιαστές, πως προσδοκά σε κομματικά οφέλη και πως δεν καμία αποτελεσματική πρόταση, παρά τη σειρά εκκλήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για εμβολιασμούς και sms

Δεν αναγνώρισε τις αστοχίες της κυβέρνησης στο πρόγραμμα και στην επικοινωνία του, που έχει ως αποτέλεσμα η εμβολιαστική ανοσία είναι μόλις στο 60,5% και το έλλειμμα κάλυψης στους άνω των 60 ετών (20%) και στους άνω των 80 ετών (25%) είναι επικίνδυνα υψηλό. Ανέφερε επανειλημμένα ότι 72% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και υποστήριξε πως η «κυβέρνηση συνεχίζει με ένταση και με κάθε τρόπο την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης».
«Βρίσκεται σε εξέλιξη η προσωπική επικοινωνία με την αποστολή μηνυμάτων» είπε ενώ μόλις σήμερα ξεκίνησε η αποστολή sms στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν. Επίσης, δεν δέχτηκε την κριτική όσων θεωρούν αναποτελεσματικό το αμφιλεγόμενο μέτρο λέγοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα.
Σε παράλληλο σύμπαν
Ο κ. Οικονόμου φαίνεται να βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν και σε ό,τι αφορά το μέτωπο της οικονομίας υποστηρίζοντας μάλιστα πως η ανάπτυξη που θέλει η κυβέρνηση «έχει σαφή ανθρωπιστική στόχευση. Επιδιώκουμε μια ποιοτική ζωή για όλους, δίχως εξαιρέσεις και δίχως αποκλεισμούς».
Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι «οι θετικές συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής μας πολιτικής αγγίζουν κάθε Έλληνα, δίχως εξαιρέσεις.
Τέλος, σαν να μην άκουσε για τις 13 συνολικά γυναικοκτονίες στη χώρα από την αρχή του έτους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε αναφέρει πως «η Πολιτεία διαθέτει Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών βίας κατά των γυναικών».
- από efsyn.gr