ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Αίτημα αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο για την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Πατέλη


Αναίρεση στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης άσκησε ο.. αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης.
Ο πυρηνάρχης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργος Πατέλης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για τη συμμετοχή του στην οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μετά την απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, ο Πατέλης αποφυλακίστηκε έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε ζητήσει να διαβιβαστεί το σκεπτικό της απόφασης αποφυλάκισης μόλις θεωρηθεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης. Ο Β. Πλιώτας ανέθεσε στον κ. Μωϋσίδη να μελετήσει την εφετειακή απόφαση αποφυλάκισης, και στη συνέχεια ο αντεισαγγελέας, ζήτησε την αναίρεσή της.
Η αναίρεση θα κριθεί σε ένα από τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.
Αν η αναίρεση γίνει δεκτή από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα, η υπόθεση θα αναπεμφθεί και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση, θα κρίνει και πάλι εκ νέου το αίτημα αποφυλάκιση