ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Καμπάνια για τους εμβολιασμούς: Έρχεται “λίστα Πλεύρη”;


Μετά τις «λίστες Πέτσα» και τη «λίστα Κικίλια», η κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζει «λίστα Πλεύρη» με πρόσχημα να πείσει όσους αρνούνται να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό, όπως.. φαίνεται από όσα δήλωσε  ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν για όσους είναι ανεμβολίαστοι.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η καμπάνια για τον εμβολιασμό θα επεκταθεί «με αποστολή επιστολών, μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται και με διαδραστικό τρόπο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και με σποτ τα οποία θα υπάρξουν και θα αναφέρονται σε επιστημονικά στοιχεία, προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».
Όπως φαίνεται η κυβέρνηση θα προσφέρει νέο πακτωλό χρημάτων για τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ καθώς τα 40 εκατ. ευρώ που μοίρασε συνολικά τα δύο χρόνια της πανδημίας, φαίνεται ότι δεν έφτασαν.
Η ίδια κυβέρνηση που αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις εν μέσω πανδημίας επέλεξε να επενδύσει στην επικοινωνία ελπίζοντας ότι τα φιλοκυβερνητικά media θα καλύψουν την ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2020, η κυβέρνηση έδωσε 11 εκατ. ευρώ για τη διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε σπίτι» και, λίγες μέρες μετά, το ποσό αυξάνεται κατά 9 εκατ. ευρώ και φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.
Λίγους μήνες αργότερα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έγκριση επιπλέον κονδυλίων. Τον Οκτώβριο 2020 θα εγκρίνει ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου θα εγκρίνει νέα μεγάλη καμπάνια για τον εμβολιασμό, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά, την ώρα που η οικονομία στέναζε, εν μέσω πανδημίας, δόθηκαν περί τα 40 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ.
Σημειώνεται ότι το συντριπτικό ποσοστό των χρημάτων δόθηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τα αντιπολιτευόμενα έλαβαν ελάχιστα χρήματα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες για να δοθεί στη δημοσιότητα λίστα με τα 1.232 ΜΜΕ που έλαβαν επιχορήγηση.
Οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις μέσα στο 2020 με το πρόσχημα της πανδημίας, πήραν τόσες πολλές επιδοτήσεις και χαριστικές ρυθμίσεις βγαίνοντας αλώβητες από τη λαίλαπα της περσινής ύφεσης.
Με μηδέν ή ελάχιστες απώλειες στον τζίρο τους -σε σχέση με το 2019- οι τηλεοπτικοί σταθμοί, χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης, γέμισαν τα ταμεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Η συζήτηση αφορά στη «διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».
- από το avgi.gr