ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Στο ΑΠΕ έβγαλαν στη σέντρα δημοσιογράφο για το tweet


Η διοίκηση του ΑΠΕ αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, έβγαλε στη σέντρα συντάκτρια του πρακτορείου, η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και προχώρησε σε επανορθωτική ανάρτηση.. μέσω Twitter. Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων χρησιμοποίησε το χαστανγκ #ΣΥΡΙΖΑ_ ξεφτίλες στην προώθηση είδησης για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Εύβοια.
Συγκεκριμένα η συντάκτρια ζητώντας συγγνώμη έγραψε στο twitter του Πρακτορείου:
Εκ μέρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συντάκτρια Αγγελική Μπούμπουκα (@aboubouka) θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η λανθασμένη ανάρτηση που έγινε νωρίτερα σήμερα μέσω του @amna_news με hashtag υβριστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικό μου λάθος. Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα, καθώς το λάθος έγινε λόγω αυτόματης αλλαγής του hashtag #SYRIZA όταν κάποιος πατήσει το enter αμέσως μετά» δημοσίευσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ μέσω Twitter στις 14.54.
Στις 15.25 το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, αναφέροντας πως «η διοίκηση εκφράζει τη λύπη της» και ότι «προφανέστατα πρόκειται περί λάθους του αρμόδιου συντάκτη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν». Παράλληλα επισημαίνει ότι σε βάρος της εργαζόμενης έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του πρακτορείου Αιμίλιου Περδικάρη, σχολίασε:
«Το γεγονός ότι ο κ. Περδικάρης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μία εργαζόμενη δείχνει πολλά. Πλέον δίπλα στο ζήτημα αξιοπιστίας υπάρχει και θέμα αξιοπρέπειας».