ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης


Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 χρονών, ύστερα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν. υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης..Ήταν αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και είχε γίνει γνωστός για τη συμμετοχή του σε συνδικαλιστικά και κοινωνικά κινήματα, όπως και σε ακτιβιστικές ενέργειες για το παλαιστινιακό.
Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε από τα νεανικά του χρόνια με τα κοινά και το 1975 εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Από το 1990 ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού, έχοντας παράλληλα δράση στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ως μέλος του ΔΣ αρχικά και αργότερα ως γραμματέας του.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 και του 2006 ήταν επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος της πόλης. Από το 2007 έως το 2019 εκλεγόταν σταθερά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015, ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, ενώ μετά της εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής.
Παράλληλα, ο Τάσος Κουράκης ασχολήθηκε με την ποίηση, εκδίδοντας 8 ποιητικές συλλογές από το 1995 έως το 2019.
Η πολιτική κηδεία του θα γίνει αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια Κουράκη


«Ο Τάσος Κουράκης υπήρξε ένας σπάνιος, δημοκρατικός άνθρωπος, προσηλωμένος στις αρχές των ατομικών ελευθεριών και της Δημοκρατίας. Φιλέρευνος και, παράλληλα, εξαιρετικά αγαπητός δάσκαλος, άφησε με την πλατιά καλλιέργειά του το δικό του στίγμα στην ιατρική επιστήμη στην Ελλάδα, διαγράφοντας μια ξεχωριστή πορεία στον τομέα της γενετικής», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Τάσο Κουράκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στη σύζυγο και τους τρεις γιους τους.
«Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια και τη συνέπειά του, αλλά και για τους αγώνες και τις αγωνίες του για έναν καλύτερο κόσμο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Τάσου Κουράκη, η πολιτική κηδεία του οποίου θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 5:30 μμ, στην αίθουσα Μπίλλη, απέναντι από τα Κοιμητήρια της Θέρμης.

► Για τον θάνατο του Τάσου Κουράκη, πρώην υπουργού, αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

► Η Λαϊκή Ενότητα «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Τάσου Κουράκη».