ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Το ΕΣΡ και τα «μαγικά» με τον ΣΚΑΪ


Το μονόλεπτο στον ΣΚΑΪ που λέγεται «Τα καλά νέα της ημέρας» απασχόλησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το κανάλι το χρησιμοποιεί και ως όχημα για να βάζει έναν χορηγό. Το ΕΣΡ.. ωστόσο, παλιότερα, έκρινε πως αυτό είναι παράνομο επειδή απαγορεύεται από τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία να μπαίνουν διαφημίσεις σε ειδήσεις. Και του καταλόγισε πρόστιμο 15 χιλ. ευρώ.
Ωστόσο ο ΣΚΑΪ το ξανάκανε οπότε είχαμε νέα καταγγελία στο ΕΣΡ. Η οποία καταγγελία συζητήθηκε στην ολομέλεια πριν από λίγες ημέρες. Τέσσερα μέλη ψήφισαν να καταλογιστεί νέο πρόστιμο 15 χιλ. ευρώ και τέσσερα να του γίνει απλώς σύσταση. Λόγω της (βαρύνουσας ισχύος) ψήφου του προέδρου του ΕΣΡ κ. Κουτρουμάνου τελικά αποφασίστηκε να γίνει σύσταση στο κανάλι.
Ετσι ζούμε το εξής παράδοξο: ένα κανάλι τιμωρείται για κάτι και όταν το ξανακάνει, όταν υποτροπιάζει δηλαδή, (σχεδόν) αθωώνεται! Μιλάμε για ένα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που κάνει μαγικά.
- από το e-tetradio