ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Το παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητα Γερουλάνου


Στη μάχη της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ μπήκε και ο Παύλος Γερουλάνος. Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων έλαβε την απόφαση συνυπολογίζοντας όλα τα νέα.. δεδομένα που προέκυψαν λόγω της αποχώρησης της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα εκλογής.
Ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος έλαβε την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία, μετά από την προτροπή στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ απ’ όλη την Ελλάδα, που όπως υποστηρίζει το επιτελείο του, ζητούσαν τα τελευταία δύο 24ωρα επιτακτικά την κάθοδό του στην εκλογική μάχη.
Έτσι και παρά τις επιφυλάξεις που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα επέλεξε να κάνει το βήμα και τις πρώτες επαφές με τα άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Οπως γράφει η Φώφη Γιωτάκη στο protothema.gr, εμπειρο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ στοιχηματίζει ότι μία από τις πρώτες κλήσεις που έκανε από το κινητό του τηλέφωνο ήταν προς τον Γιώργο Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης καθώς και υπουργός στην κυβέρνησή του. Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να διαμηνύει μέσω συνεργατών του ότι δεν στηρίζει κάποιον υποψήφιο- κάτι που έκανε και για την περίπτωση του Χάρη Καστανίδη, επίσης κορυφαίου υπουργού στην κυβέρνησή του. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα, μετά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με την Φώφη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι επρόκειτο για μια φιλική επίσκεψη κατά την διάρκεια της οποίας ουδεμία συζήτηση έγινε για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Χθες το βράδυ την κυρία Γεννηματά επισκέφτηκε και ο Παύλος Γερουλάνος.
Πότε ο Παύλος Γερουλάνος έλαβε την τελική του απόφαση; Σύμφωνα με την Φώφη Γιωτάκη, οι πληροφορίες θέλουν το επιτελείο Γερουλάνου να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από σήμερα το πρωί. Ο εν δυνάμει υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έκανε ένα τελικό σκανάρισμα των δεδομένων και ενημέρωσε σχετικά με τις προθέσεις του, αρχικά τους κ.κ Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη με τους οποίους αντάλλασσε απόψεις όλο το προηγούμενο διάστημα.
Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι αν η υποψηφιότητα του κ. Γερουλάνου μπορεί να αποκτήσει δυναμική μέχρι τις κάλπες- «είναι πολύ δύσκολο να μπει σφήνα στο …παραπέντε και να καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικές δυνάμεις υπέρ της υποψηφιότητάς του», υπογραμμίζει έμπειρο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας πάντως ότι από την στιγμή της αποχώρησης της κυρίας Γεννηματά αλλάζουν αισθητά οι εσωκομματικές ισορροπίες.