ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν


Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά εισήλθαν στη χώρα εμπύρετα μέλη της αποστολής της.. Φενέρμπαχτσέ στις 22 Οκτωβρίου 2020, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Η εισαγγελική λειτουργός που ανέλαβε την έρευνα έχει εντολή να εξακριβώσει τη βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στο δημοσίευμα και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές της ενέργειες.
Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έφτασαν στοιχεία και μηνύματα (sms) μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, στις 20 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τα οποία τέσσερα άτομα, μέλη της αποστολής της τουρκικής ομάδας μπάσκετ, πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου εμπύρετοι. Αυτό συνέβη διότι το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η ομάδα, επικαλούμενος «εντολή Χαρδαλιά» (διαβάστε ΕΔΩ τι γράφει η εφημερίδα).
Ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαψεύδει την εφημερίδα, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη και ισχυριζόμενος ότι ούτε εκείνος ούτε οι συνεργάτες του είχαν γνώση του θέματος.