ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Η Επιτροπή ουδέποτε είπε να βγουν οι μάσκες: Άδειασμα Σύψα στην κυβέρνηση


Για έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στα μέσα Αυγούστου έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας επισημαίνοντας ότι είναι σε μεγάλη ένταση στην Ελλάδα η διασπορά της.. μετάλλαξης Δέλτα.
Ο κ. Σύψας, που εμφανίστηκε στο OPEN, μετά από πολύμηνη αποχή από τα ΜΜΕ, μετ’ επιτάσεως επεσήμανε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ουδέποτε είπε να βγουν οι μάσκες και είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία και οι δηλώσεις περί απόφασης να βγουν οι μάσκες.
Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα. Σχολιάζοντας την επισήμανση του Νίκου Σύψα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: «Η καταγγελία πως η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αγνόησε την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα» επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ 

Τις δηλώσεις σχολιάζει σε επιθετικό τόνο η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επιτίθεται σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό ότι εργαλειοποιεί τους επιστήμονες για να χτίσει ένα ψεύτικο success story. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Η καταγγελία πως η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αγνόησε την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα» επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη.
Εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story και τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών για να κρύψει την αποτυχία του. Και έχει από πάνω και το θράσος να μιλάει για υγειονομικό σαμποτάζ, ο αρχισαμποτερ που έκανε γλέντια στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα όταν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα που τους είχε επιβάλει.​"