ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Τηλε-όαση


Από την καθημερινή ειδυλλιακή εικόνα ειδικά των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, τώρα που έπαψαν να ασχολούνται με το τραγικό θύμα του ωμού συζυγοκτόνου, λείπουν όλες οι δυσάρεστες ειδήσεις,.. εκτός βέβαια από τα θλιβερά και αμείλικτα νούμερα κρουσμάτων, νοσούντων και νεκρών της πανδημίας.
Αυτά τα στοιχεία «διασκεδάζονται» κάπως με τις συνεχείς συγκρίσεις και για τα χάλια άλλων χωρών. Συγκρίσεις που δεν μπαίνουν όμως στον κόπο να τις κάνουν για τα ποσοστά εμβολιασμών στις άλλες χώρες που έχουν πρόσβαση στα εμβόλια. Εκεί κάπως δυσκολεύονται, μιας και θα πρέπει να εξηγήσουν πώς γίνεται να έχουν ανταπόκριση στις κυβερνητικές εκστρατείες για τους εμβολιασμούς οι πολίτες άλλων χωρών, ενώ στην Ελλάδα δεν πείθονται με τίποτα.
Πώς να πειστούν, όμως, όταν τα αλλοπρόσαλλα κυβερνητικά μέτρα αλλάζουν ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες; Πώς να πειστούν ότι τα αυστηρά μέτρα και τα πρόστιμα εφαρμόζονται κατά το δοκούν και πάντως όχι σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τη μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων σε εργοστασιακές μονάδες ή στα δημόσια κτίρια; Πώς να πεισθούν, όταν γνωρίζουν ότι τις εκστρατείες για την πανδημία τις χρυσοπλήρωσε η κυβέρνηση σε φιλοκυβερνητικούς εκδοτικούς ομίλους;
Για να γίνει περισσότερο κατανοητή η ειδυλλιακή και κατασκευασμένη αυτή εικόνα, δεν έχει πάρα να δει κανείς σε λίγα μόνο ΜΜΕ τον αγώνα που δίνουν κάθε μέρα οι πυροσβέστες για να σβήσουν ακόμα και τεράστιες πολυήμερες πυρκαγιές που αφήνουν πίσω τους στην κυριολεξία καμένη γη και τον αντίστοιχο «αγώνα» που δίνουν τα ΜΜΕ Πέτσα για να «σβήνουν» τις πυρκαγιές και να μην ασχημαίνουν με καταστροφές τα πλάνα τους. Αναρωτιέται τελικά ο πολίτης αν έχουμε όντως καλοκαίρι και κρίσιμη αντιπυρική περίοδο, αφού έφυγαν τα πλάνα με τις φωτιές κι έμειναν μόνο εκείνα με «καυτές παρουσίες» στις παραλίες.